2012. július 21., szombat

Recept | Meggy kompót

Ahogy az egyik előző posztban említettem, rengeteg meggyet szedtek a szüleim. A szebb szemeket összeválogattuk és kompótot készítettünk belőle.


Nos, akkor leírom, mi hogyan szoktuk elkészíteni.



A meggyeket megmossuk, tiszta üvegekbe tesszük őket. Mi kb 8,20-as üvegeket szoktunk használni. Az üvegeket kb háromnegyedig szoktuk feltölteni.
Ezután vízzel feltöltjük őket, majd az üvegekből áttöltjük egy lábasba a vizet, így mérjük le, hogy kb mennyi kell, de azért egy nagyon kevéssel többet rakunk oda főni, mert ugye el is fő belőle valamennyi.
Ebbe a vízbe rakunk minden üveg után 3 evőkanál cukrot. Tehát ha kilenc üvegünk van, akkor 9*3, azaz 27 kanállal. Szirupot főzünk belőle.
Miközben fő a szirup, minden üvegre, a meggyekre teszünk egy kevés fahéjat és befőzési szalicilt.
Ha a szirup elkészült, feltöltjük az üvegeket.
Ezután lezárjuk őket, majd irány a vizes dunszt. :)

Télen isteni finom meggy leveseket készítek belőle. ^^

Szoktatok ti is kompótnak befőzni meggyet? Ti hogyan készítitek?

Bella

2 megjegyzés:

  1. Mi pontosan így készítjük, csak fahéj nélkül. És csak úgy kompótként is megesszük télen:)

    VálaszTörlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből