2012. július 17., kedd

Recept | Ordás palacsinta

Eredetileg a jubileumi VKF-re készült volna, akác társaságában. De a fehér akácról (meg kb minden más fincsi virágról is^^) érettségi miatt idén lekéstem. Aztán felhívtam mamámat, ugyanis nála ettem eddig ilyen finomságot, hogy mit szól, a most nyíló lila milyen lenne. Nem tanácsolta. Aztán ma írtam Alíznak, a Selectfood blog írójának, aki megerősített abban, hogy jó választás volt a lila akác mellőzése a palacsintámból, ugyanis fehér testvérével ellentétben, ő már mérgező növény. Na pff... de nem adom ám fel, körülnézek, hátha találok még valami fincsi ehető virágot. :)




Rólam tudni kell, hogy élek-halok az ordáért! Emlékszem, mikor pici voltam, mindig én ettem meg, szüleimnek épp csak kóstoló maradt. No meg mindig azt kellett hazudni, hogy nagybátyám készítette, mert csak az övé volt finom, ergo csak azt ettem meg. ^^ Persze, gyakran készített ő is. :D
Vasárnap kaptunk egy kevés ordát, de ilyen melegben nem lehet sokáig tartani, én rögtön tettem is róla: megettem úgy magára rögtön két szeletet. :D Aztán nem sokáig tanakodtam, hogy buktába vagy palacsintába használjam-e fel. ^^ De apukámat is megnyugtattam, aki inkább buktát szeretett volna, hogy a következő adagból már az fog készülni. ^^ Csak már lenne itt az a következő adag! ♥


A palacsintát szerintem mindenki a megszokott módon készítse el én általában 4 tojásból készítem, kb 15 kanál liszttel, két csipet citromhéjjal, tejjel, szifonnal hígítom, míg el nem érem a megfelelő állagot.


Ordás töltelék: az ordát villával összetöröm, egy tojás sárgája (ez nagy melegbe el is hanyagolható, én jobban szeretem vele, ezért most is tettem, no meg nálunk nem szokott maradni másnapra is, így a romlástól sem kell tartani^^), egy evőkanál cukor, kapor. Az összetevőket jól összekavarjuk, míg az orda fincsi krémes nem lesz. Utána lehet vele kenegetni a palacsintákat. ^^


Ti szoktatok ilyen finomságot készíteni? :)

Bella

7 megjegyzés:

  1. Én még életemben nem halottam ordáról sem, nem hogy ordás palacsintáról. :D De most kigoogliztam mi is lehet ez. Nem volt a rossz a tippem, hogy valami túróhoz hasonló dolog lehet. =) Na de kaporral sem ettem még palacsintát és kaprot sem cukorral. :D
    Érdekesen hangzik, egyszer lehet kipróbálom, márha találok valahol ordát. =)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is ki kellett gugliznom, hogy mi ez az orda.
    Jól hangzik, guszta ez a palacsinta

    VálaszTörlés
  3. detto nem tudtam mi az, már megijedtem, hogy miket eszel te jány. :D

    VálaszTörlés
  4. Jaj bocsi lányok, teljesen kiment a fejemből, hogy Magyarországon nem igazán ismerik és fogyasztják. Utána járok alaposan és írok majd róla egy bejegyzést. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az jó lenne, én sem tudom, mi az az orda, lehet csak máshol máshogy hívják:)
      De egyébként a VKF-ben virág kinézetű ételt is lehet készíteni, nekem elsőre a virágformával kinyomott linzer jutott eszembe, micsoda nagy fantázia:D Ezért nem is jelentkeztem... meg azért sem, mert még nem tudok főzni:D Nade majd most, az új (nagy, de pirinyó munkapultú) konyhámban:))

      Törlés
  5. Pontosan ugyanigy készitem én is, első számó kedvenc. Az ordáról olvashattok nálam,mert nálam is rákérdeztek annak idején, irtam is róla egy bejegyzést:http://makacskakonyhaja.blogspot.ro/2011/07/az-orda.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már el is olvastam. :( Igen, így tudtam én is az ordát. :) A mi rokonságunkban is van aki ezzel foglalkozik. Vagyis azt hiszem csak volt...nem tudom pontosan, tavaly óta picit bonyolódtak a dolgok. ^^

      Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből