2015. július 10., péntek

Recept | Egzotikus csirkekockák

Sziasztok!

Ma ismét egy recepttel készültem nektek, melyet múlt vasárnap készítettem el a családnak. Már évek óta terveztem kipróbálni a receptet, még annak idején egy Diákabrakban találtam rá, ki is írtam szépen magamnak a kis receptes füzetecskémbe. Aztán pár hete Timinél is felbukkant a recept, ez volt az utolsó löket, hogy én magam is elkészítsem.


A receptet is Timitől hozom, én csak annyit változtattam rajta, hogy tejszín helyett tejfölet használtam, illetve kis ananászlevet is hozzáadtam.

Hozzávalók:
2 csirkemell, 1 konzerv ananász, 3 ek tejföl, 1 ek liszt, meleg víz és/vagy ananászlé a szükséges

Elkészítés:
1. Az ananászról a levet lecsepegtetjük, ha szükséges, kockázd fel. (Nekem is most kör alakú ananászkonzervem volt)

2. A csirkemellet kockákra vágjuk, majd egy nagyon kis szelet vajon és kb egy ek olajon sóval, borssal megsütjük. 
3. Időközben odatehetünk egy kis vizet is melegedni, arra az esetre, ha a mártásunk megkövetelné. Nekem most amúgy is volt meleg vizem, mert a rizshez is kellett.
4. Amikor szép fehér lesz a husi, 1 ek lisztet szórj rá, majd gyorsan kavargasd, hogy megpiruljon a liszt, de ne égjen meg, különben kesernyés lesz, viszont a pirított liszttel finomabb és krémesebb lesz a mártás.
5. Add hozzá a lecsepegtetett ananász darabokat és add hozzá a 3 ek tejfölet.
6. Hagyd, hogy összekészüljön, közben kavargasd néha. Ha szükségét érzed, önts hozzá egy kis ananászlevet és/vagy meleg vizet is (langyos is jó, a lényeg, hogy ne hideg legyen, különben megáll a fövésben/sülésben)


Én sárgarépás rizset készítettem hozzá köretnek, illetve frissen sarvalt káposztát salátaként. Anyukám mesélt egy másik ananászos csirkéről is, melyet anno a vendéglőben készített, majd azt is ki fogjuk próbálni. :)

Nálunk nagyon nagy sikert aratott. Édesapám, aki amúgy csak nagyon keveset szokott enni, még repetázott is, ami a lehető legnagyobb elismerés. :) Másnapra nem is maradt belőle egy adagnál több.
A tejföl és ananász miatt savanykásan édes, nagyon finom! :)

Ti készítettetek már ananászos csirkét? Hogy ízlett?

Szép napot,
Bella

6 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, bár én ezt a sorrendet nem tudnám tartani, félnék, hogy leég. Összességében biztos, hogy finom, egy próbát megér. Ami úgy kezdődik, hogy pirított csirke/pulyka, azokat a recepteket szeretem. A tejszíntől több a lé, nem? Én szeretem, ha több a szaft, bár ez ízlés kérdése.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én is féltem, de szerencsére jól sikerült. :) Igen, tejszínnel tényleg több a szaft, mivel én tejfölet használtam, pótolnom kellett a folyadékot vízzel és ananászlével, hogy szaftos maradjon. :)

      Törlés
  2. Örülök, hogy kipróbáltad a receptet és ízlett is! :) :3

    VálaszTörlés
  3. Szeretem az ananászos, csirkés, egzotikus kajákat, biztosan kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd meséld el, hogy hogyan sikerült! :) Most hétvégén amúgy egy másik ananászos-csirkés finomságot is készítettünk, majd arról is hozok receptet. :)

      Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből