Ma ismét egy recepttel készültem nektek, melyet múlt vasárnap készítettem el a családnak. Már évek óta terveztem kipróbálni a receptet, még annak idején egy Diákabrakban találtam rá, ki is írtam szépen magamnak a kis receptes füzetecskémbe. Aztán pár hete Timinél is felbukkant a recept, ez volt az utolsó löket, hogy én magam is elkészítsem.
A receptet is Timitől hozom, én csak annyit változtattam rajta, hogy tejszín helyett tejfölet használtam, illetve kis ananászlevet is hozzáadtam.
Hozzávalók:
2 csirkemell, 1 konzerv ananász, 3 ek tejföl, 1 ek liszt, meleg víz és/vagy ananászlé a szükséges
Elkészítés:
1. Az ananászról a levet lecsepegtetjük, ha szükséges, kockázd fel. (Nekem is most kör alakú ananászkonzervem volt)
2. A csirkemellet kockákra vágjuk, majd egy nagyon kis szelet vajon és kb egy ek olajon sóval, borssal megsütjük.
3. Időközben odatehetünk egy kis vizet is melegedni, arra az esetre, ha a mártásunk megkövetelné. Nekem most amúgy is volt meleg vizem, mert a rizshez is kellett.
4. Amikor szép fehér lesz a husi, 1 ek lisztet szórj rá, majd gyorsan kavargasd, hogy megpiruljon a liszt, de ne égjen meg, különben kesernyés lesz, viszont a pirított liszttel finomabb és krémesebb lesz a mártás.
5. Add hozzá a lecsepegtetett ananász darabokat és add hozzá a 3 ek tejfölet.
6. Hagyd, hogy összekészüljön, közben kavargasd néha. Ha szükségét érzed, önts hozzá egy kis ananászlevet és/vagy meleg vizet is (langyos is jó, a lényeg, hogy ne hideg legyen, különben megáll a fövésben/sülésben)
Én sárgarépás rizset készítettem hozzá köretnek, illetve frissen sarvalt káposztát salátaként. Anyukám mesélt egy másik ananászos csirkéről is, melyet anno a vendéglőben készített, majd azt is ki fogjuk próbálni. :)
Nálunk nagyon nagy sikert aratott. Édesapám, aki amúgy csak nagyon keveset szokott enni, még repetázott is, ami a lehető legnagyobb elismerés. :) Másnapra nem is maradt belőle egy adagnál több.
A tejföl és ananász miatt savanykásan édes, nagyon finom! :)
Ti készítettetek már ananászos csirkét? Hogy ízlett?
Szép napot,
Bella