2015. július 26., vasárnap

Teszt | Catrice Crushed Crystal - PLUMdogMillionaire & Royal REDding

Sziasztok!

Ma ismét két Budapesten zsákmányolt lakkot szeretnék nektek bemutatni. A piros régi szerelem volt, még Mannánál láttam, azóta vágytam rá, viszont nem is gondoltam, hogy valamikor a birtokomba kerül. Mikor megpillantottam a Rossmannban, nem volt kérdéses, hogy haza hozom, a lila is jött, ilyen árnyalatú homoklakkom úgysem volt még.   


Mindkét lakkról ugyanazt tudom elmondani: a színűk csodálatos! Az üveg a szokásos henger forma. nekem nem a kedvencem a tárolás miatt . Mindkettő két réteges lakk, viszont! Baromi lassan szárad, de tényleg! Ráadásul az ecset... hát rémálom vele dolgozni, csárén áll, kiállnak a szálak és mindenféle bajom van vele. Csupán ez a két Catrice lakkom van, így segítsetek, kérlek: minden Catrice ecset ilyen szerencsétlen? mert hiába tömzsi, hiába lapos, hiába lekerekített (ez a hármas amúgy a kedvenc kombóm - általában, de nem most), csak nehezen lehet vele dolgozni.

Ha viszont végre valahára méltóztatik megszáradni (én ritkán szoktam belenyúlni a lakkozásba, pláne homoklakkoknál, de most fél órával (!!) a felkenés után sikerült rövid időn belül két ujjamról is lehúzni egy-egy darab még mindig meg nem száradt festéket), egész tartós. Oké, a mutató-középső- és hüvelykujjaim végéről már pár óra múlva kezdett lekopni, de ezzel a körömformával ez nálam általános probléma, eddig nem is tudom, a Butterfly 149 lila lakkomon kívül volt-e olyan lakk, ami nem kopott meg pár óra múlva.

Amúgy annyira nem nehéz a lilát lemosni, a pirosat sem, viszont abban vannak ilyen hm... ezüstnek tűnő, de mégis fehér mikrócsillám-szerű valamik, melyek ragaszkodóak tudnak lenni és az ujjunkra is felragadnak, ha nem vagyunk elég szemfülesek.

A fenti negatívumok ellenére is nagyon szeretem mindkettőt, gyönyörű árnyalatok. A lilát még nem láttam napfényben, viszont a piros valami eszméletlenül szépen csillog, nem bántam meg, hogy megvásároltam őket.

02  PLUMdogMillionaire

Felső egy, alsó két vékony réteggel látható. Ha vékony rétegeket használunk, akár jöhetne egy harmadik is, de két közepessel már szépen fed.
 A lilában amúgy lila, magenta és kék mikrócsillámok vannak. Sajnos sehogy sem tudtam rendesen ráfókuszálni, annyira csillogott, így kissé életlenek lettek a képek. :(
Élőben nem látszott ennyire, hogy szükség lenne még egy rétegre.

01 Royal REDding
Természetes fényben:


Itt még nem volt teljesen megszáradva:


Egy-két perccel azután, hogy felkentem, valahogy így nézhet ki fedőlakkal is. Szerintem csodaszép így is, biztosan ki fogom próbálni.

Nektek megvan a két lakk közül valamelyik? Esetleg a kollekciója egy másik darabja? Mi a véleményetek?

Szép napot!
Bella

6 megjegyzés:

 1. Nekem nincs meg egyik sem, de annyira nem is bánom :/ elég rossz, hogy ilyen lassan száradnak.
  Én kb minden Catrice ecsettel így jártam, van, amelyik rosszabbul néz ki, mint a tieid.
  Nem gyakran használom őket, és a minőségük se jó ráadásul :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem váltam meg a vételt, mert a színek úgy ahogy kárpótolnak, de tényleg elment a kedvem a márka további darabjainak beszerzésétől.

   Törlés
 2. szép lakkokat választottál, nekem vannak catrice lakkjaim, én szeretem őket, bár nekem homok lakkom nincs tőlük, csak sima, de azokkal nem volt még gondom, mind a két szín tetszik, csak én általában mindig más márkától választok lakkot ha veszek, úgy gondolom, hogy a catrice kicsit túl van árazva a 800-900 ft-os árával, azt mondanám, hogy eg olyan 550-600 max 700 ft amit úgy gondolok, hogy megéri, de ugyanyg vagyok az avonos lakkokkal is :D na mindegy a lényeg, hogy tetszik a poszt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Azt hiszem, ezeket leárazva vásároltam meg. Mivel épp közvetlenül előtte hagytam ott egy kisebb vagyon a Nailland-es standnál, nem hiszem, hogy fizettem volna értük darabonként 800-900 Ft.-t. :)

   Törlés
 3. Hű nem hittem, hogy ezek ilyen szépek így kinézetre, gyönyörűek, de ez a száradási idő egy kicsit durva.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Így igaz. Szép színek, de a száradási idejük miatt nem hiszem, hogy túl gyakori vendégek lesznek majd a körmeimen.

   Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből