2015. július 7., kedd

OMD2015 | Day9 - Pattern & Egy kissé nyomi tribal alkotás

Sziasztok!

Mai bejegyzésben két manikűrt is be fogok nektek mutatni. Először a felső mani készült el Timi nyári színes kihívásának ibolya témájára, de nem igazán voltam vele megelégedve, ennek ellenére nem terveztem újabb manikűr készítését. Aztán az Oh Mon Dieu kihívás kilencedik napjának témájára készítettem el az alsó manikűrt. Sokáig gondolkodtam, hogy bemutassam-e most ezt is, de végül ma reggel döntöttem úgy, hogy nem halogatom.

Nem tudom, mi van velem, de az utóbbi időkben mindig azok a manikűrök sikerülnek a legjobban, amelyek elkészítéséhez először semmi kedvem nincs. Így voltam ezzel a manival is. Nem volt semmi ötletem a "pattern" témára, illetve nem is az ötlettel volt gond, hanem azzal, hogy nem volt kedvem sokat szöszölni vele, márpedig mind olyan minták vannak lementve a gépemre, melyek bonyolultabbak, így hosszabb időt, no meg türelmet követelnek. Ez utóbbiból nm igazán volt nekem már tegnapelőtt délutánra. Már ott tartottam, hogy bevetem a jó öreg leopárd mintát, elvégre, az is passzol, mikor végül ráakadtam erre a képre a neten.  
Már csak azt kellett eldönteni, hogy hogyan készítsem el. Azt tudtam, hogy csak az egyik körmömre fogom megfesteni. Elővettem hát a tesztelni való lakkjaimat, mivel lila lakkot rég nem hordtam, azt festettem fel. Pontosabban a Catrice Crushed Crystal PLUMdogMillionaire árnyalatát. A középső ujjamon a körömfelület nagyobb, ezért az kapta meg a fehér alapot, majd rá a fekete mintát akrillal. A gyűrűsre pedig ment a Butterfly 149-ese (pofátlanul ritkán használom, mert büdös, sűrű az állaga és lassan szárad, viszont esküdni mernék rá, hogy még mindig a legtartósabb lakkom), rá pedig a Golden Rose Impression 07-es, kék-lila tollas toppere került (ami már lassan egy éve megvan, de most használtam először, jelentem: imááádom!).Annyira megtetszett miután elkészítettem, hogy nem is volt szívem lemosni. Még ma sem mostam volna le, ha nem kell készülnöm a következő kihívásra. 


Végezetül ejtenék néhány szót a nyomibb alkotásról is. Gondolhatjátok, hogy egyáltalán nem ilyennek képzeltem. Az alapot a gyönyörűséges Butterfly 77-es, mély ibolyalila lakk adta (amelyet testvéréhez hasonlóan szintén ritkán használok a fentebb elsorolt indokok miatt), erre szerettem volna egy fehér sávot, majd két vékony fekete vonal közé valami kis lila mintát. Már ott elrontottam, hogy túl nagy lett a fehér sáv, szinte nem is látszik a lila alap. Aztán valahogy kinézett volna a mani, ha nem kerül rá a fedőlakk, amelynek hatására az akril teljesen "átázott". Jobb szót nem találok rá. :/ Szóval elég csúnyácska lett a végeredmény. :( Le is mostam, amint befotóztam.


Nézzétek meg a többiek ibolya témára készült alkotását is:

11 megjegyzés:

 1. A 2. nagyon tetszik, az elsőnél meg hát jobb lenne, ha élesebb lenne a fehér vonalnál a határ, de az elgondolás jó szerintem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen! Még gyúrok egy kicsit az akrillal festős kézügyességre és nekiugrom még egyszer a mintának. :)

   Törlés
 2. A másodikban nagyon tetszik a fekete-fehér minta! *.* Az elsőnél szerintem is szuperjó volt az alapelképzelés - szerintem díszítőszalaggal érdemes lenne még egyszer nekifutni. :) Vagy majd egyszer ha úgy alakul, levadászom tőled Manikűrvadászban, és megmutizom, micsoda jóságot álmodtál meg! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi vagyok, nálad hogy fog mutatni. :) A díszítőszalaggal két problémám van. Az első és legnagyobb, hogy nem tudok vele dolgozni, illetve türelmem sincs vele pepecselni (bár tudom, hogy kb annyi munka ecsettel is megrajzolgatni), a másik gondom az volt, hogy hogyha a mintát (amit beillesztettem a kép bal alsó felébe) jobban megnézed, láthatod, hogy nem egyformán rombuszos: az egyik áll, a másik fekszik - ezt viszont nem lehet megoldani díszítőszalaggal, legalábbis nekem nincs ötletem rá. De még valamikor mindenképpen el fogom készíteni még a mintát. :)

   Törlés
 3. nagyon jó lett az első manikűr! :)

  VálaszTörlés
 4. Szerintem is jó lett mindkettő! :)

  VálaszTörlés
 5. Nekem az első manikűr kicsivel jobban tetszik.:)

  VálaszTörlés
 6. Köszönöm szépen lányok! :)

  VálaszTörlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből