2016. február 4., csütörtök

Tutorial | Zig-zag matrica készítése sablonnal


Sziasztok!

Valószínűleg most sokatokban felmerül a kérdés, minek vesződni matrica készítésével, ha rögtön a körmömre is applikálhatom a sablont?

A válasz roppant egyszerű: 1. mert így színekkel is ki lehet tölteni; 2. mert a sablonom nem ragad meg ívelt felületeken - így a körmeimen sem. BPS fehér zig-zag sablonom van, amit használtam már itt is, akkor panaszkodtam rá. most nézzük, hogyan sikerült többé-kevésbé kiküszöbölnöm a problémát.

Két manikűrt is készítettem. Az első a lila volt. Itt nyomdapárnára vittem fel a sablont. Sajnos ugyanazzal a problémával találkoztam, mint a körmeimen: a zig-zag csúcsai nem ragadnak, így nem is lesz tökéletesen éles a minta sem. Ecsettel próbáltam javítani rajta, de azt hiszem, inkább csak rontani sikerült.

A teljes manikűrt itt tekinthetitek meg

A legelső momentumot, mikor a sablont felragasztom, majd fehér lakkal lefestem, sajnos elfelejtettem lefényképezni. Ráadásul mindkét matrica készítésénél (jobb- és bal kezemre, ugyebár^^). Nincs benne semmi bonyolult, amint felkerült a fehér lakk, felvettem a sablont, majd miután a fehér jól megszáradt, kitöltöttem a lila lakkokkal. Miután ezek is megszáradtak, lekentem átlátszó lakkal, a továbbiakban úgy applikáltam fel, mint a többi matricát szoktam.

A második manikűrnél csak egy színt használtam, az aranyat. De hasonlóképpen dolgoztam, csak itt már átlátszó zacsira.
A teljes manikűrt itt tekinthetitek meg

Igazából először arra a (valamikor müzlis) átlátszó zacsira készítettem, amire a szabad kézzel festet mintáimat is szoktam. Csak ugye nem gondoltam, hogy most is kell pár óra a teljes száradásig, míg fel tudom szedni. Így azt elrontottam. Ekkor jött a genoterm. Viszont itt sem volt türelmem várni. Így azt félretettem és ismét nyomdapárnák után nyúltam. Ismét nem lett tökéletes, mert a párnákra nem simul olyan jól rá, mint a sík felületre, de azért egész használható lett. A genotermről meg másnak szedtem le, aztán elpakoltam a dobozomba, talán még egyszer felhasználom valamire. ^^Ti szoktatok ilyen matricát készíteni?

Szép napot!
Bella

4 megjegyzés:

 1. Ilyen cikkcakkosat nem, vettem cikkcakkos nyomdalemezt :) Az arany tökéletes!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most a LadyQueen új nyomdalemezei között találtam naaagyon-nagyon sokat, ami tetszik, közöttük van egy cikkcakkos is. :D
   Az arany lakkot én is nagyon szeretem, sajnos már elég vastag és lassan is szárad. :( De azt hiszem, a lassan 5 évével ez igazán megbocsájtható a számára. :)

   Törlés
 2. Nekem egy másikfajta BPS cikkcakkos matricám van, az remekül működik. :)
  Szuper lett az arany manikűr. ^^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked jól szuperál. :D De valahogy én is el fogom használni, ha már megvan. :D

   Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből