2015. szeptember 5., szombat

Recept | Panírozott ananászos csirke

Sziasztok!

Még júliusban, mikor az ananászos csirke receptjét megosztottam, említettem, hogy Édesanyám mesélt egy másik ananászos csirkés receptről is, melyet annak idején a vendéglőben különleges alkalmakkor készítettek.


Mennyiségeket nem írok, mert szintén szólva már nem emlékszem pontosan, hogy az a csirkemell, amit elkészítettünk, mennyit nyomott, de közepes méretűeket szoktunk általában vásárolni. Az ananászkonzervből egyet használtunk fel, most ilyen karikákra vágottat kaptunk, abból megmaradt két karika.

Hozzávalók: csirkemell, ananászkonzerv, a panírhoz: liszt, tojás, só és bors.
Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint fűszerezzük, mintha gordon bleu-t készítenénk. Annyi különbséggel, hogy a sonka-sajt kombó helyett mi most ananászt csavarunk bele. (Mi az ananászkarikákat félbe vágtuk, egy felet használtunk mindegyik csirkéhez tölteléknek.) Lisztbe, majd panírba mártogatva forró olajban sütjük meg.
Mi most natúr krumplival és ananászos fehérmártással fogyasztottuk, de szerintem rizzsel, salátával vagy krumplipürével is tökéletes lenne. 


Készítettetek már hasonlót?

Szép napot!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből