2015. szeptember 17., csütörtök

Blog | "Liebster Award"

Sziasztok!

Nemrégiben az a megtiszteltetés ért, hogy ZsebBoszi megajándékozott egy díjjal. Már két éve nem kapott a blog díjat (vagy ha igen, elfelejtettem címkézni^^), így nagyon megörültem neki. :) Boszi, köszi szépen! :)


Mint a legtöbb kitüntetés a blogvilágban, ez is kötelezettségekkel jár, íme:
 • megosztanak magukról 10 random dolgot,
 • válaszolnak a díjat adományozó 10 kérdésére,
 • kiválaszt 10 bloggert / bloggerinát, akiknek továbbadja a díjat,
 • és feltesz nekik 10 kérdést.


10 random dolog rólam, igyekszem olyat írni, amit az előző díjaknál, TAGeknél nem lőttem már el, de ennyi év blogolás után valószínűnek tartom, hogy lesznek olyan dolgok, ami nem újdonság a számotokra. ^^
1. Az utóbbi két-két és fél évben azt vallottam, hogy nekem sosem kell sem házasság, sem gyerek. Az utóbbi hetekben viszont egyre gyakrabban gondolkodom a mi van, ha mégis eshetőségen. Amúgy ne értsétek félre, nincs gondom egyikkel sem, mindig örülök, ha a baráti körből valaki megtalálja az igazit és összekötik az életüket, a kis apróságoknak pedig még inkább. Meg lány vagyok, természetes, hogy én is álmodoztam már/álmodozom a Nagy Napról, a hatalmas és szerető családról. Csak egyszerűen ismerve magamat és az elmúlt 20 évemet, nem vagyok benne biztos, hogy ez jó ötlet lenne a számomra, leendő párom, gyermekeim számára. (Pedig egyik legkedvesebb gimis barátnőm mindig szemberöhög velem, ha a téma felhozódik. Szerinte nagyon jó anyuka lennék.)
2. 9 évig voltam hörcsögtulajdonos. No, nem kell megijedni, nem rendelkeztem ennyire matuzsálem-korú példánnyal. Ez idő alatt rengeteg hörcsög megfordult nálam. Az utóbbi kb. 6-7 évben már nem is vásároltam, mert mindig volt kis hörcsög. Az utolsó alom több mint két éve született. Akkor nem tartottam meg nőstény hörcsögöt, mert itthon már kissé kezdtek kiakadni az állattartás miatt. Végül az akkor született kis szőrgomolyag most hétfőn tért át az örök vadászmezőkre. Már most hiányzik a kis feje. :( Hihetetlenül üres nélküle a szoba. Ijesztő, hogy mikor éjjel megébredek, olyan hatalmas a csend, nem motoszkál semmi a fejem mellett. :( Ha sikerül elköltöznöm itthonról, valószínűnek tartom, hogy ismét fogok beszerezni egy hörcsög-párt.
3. Szeretnék itthonról elköltözni.
4. Utálom azt, amit tanulok: könyvelés. Ne, kérlek szépen, ne gyere azzal, hogy pedig a könyvelők bazi sokat keresnek. Én is tudom, ettől függetlenül utálom ezt az egészet. De még van egy évem, utána remélhetőleg szüleim boldogok lesznek, hogy van egy diplomám, én kapok valami melót és beállhatok a mókuskerékbe.
5. Még mindig nem tettem le arról az álmomról, hogy tanár legyek. Könyvelés mellett felvettem a pedagógia modult is. Nagyon remélem, hogy jövő nyáron lesz valamelyik közeli suliban gazdasági/állampolgári ismeretek szakon üresedés.
6. Mióta nem vagyok matek szakon (ahol a tárgyaim fele infó volt, amihez nagyon, de nagyon nem konyítottam), furcsamód az infós tárgyak a kedvenceim. (A jelenlegi szakom hivatalos megnevezése a Könyvelés és gazdálkodási informatika, szóval nagyon alap infónk van - sajnos az ismertebb programozási nyelveket mi nem tanuljuk.)
7. A fentiből kiindulva. Nagyon gondolkodom, hogy elvégzek még egy szakot, méghozzá a gazdasági informatikát. Akkor akár néhány tárgyamat el is tudnám ismertetni, így egyetem mellett dolgozni is tudok majd. Ráadásul az infó, a programozás (most már) érdekel.
8. A másik szak, amin még gondolkodom, a kommunikáció és PR, ami szintén az egyetem itthoni karán található, így nem kell várost váltani. Nagyon érdekel ez is, bár tény, hogy szerintem ezt a szakot főprofilként nem érdemes választani (vagy legalábbis akkor nem, ha itthon akar elhelyezkedni vele az ember), de így, a gazdasági résszel kiegészülve egész hívogató.
9. Hangulatember vagyok. Van, mikor kicsattanok a jókedvtől, legszívesebben minden ismerősömet a keblemre ölelném nagy vidorságomban, aztán rögtön utána három-négy napig is olyan depis vagyok, hogy köbö életkedvem konvergál a nullához. Nem tudom, hogyan csinálja, de Cinc mindig megérzi, ha baj van épp )arra is volt már enm egyszer példa, hogy előbb tudta, mint én), az esetek többségében ki is talál valamit, mivel aztán jobb kedvre derít - még ha arra az időszakra is csupán, amíg beszélgetünk. De ezekben a napokban még az is hatalmas kincs! :)
10. Évek óta szeretnék írni egy könyvet (igazából ez az egyik álmom). Nagyon sok ötletem van, de félek elkezdeni. Több okból is. Mi van, ha dolgozom vele, aztán senkinek sem kell? Meg aztán mára már annyi szerző, annyi könyv, miért pont az enyémet akarná valaki elolvasni? Nem érzem úgy, hogy lenne egy olyan egyedi stílusom, amire azt mondaná valaki: na igen, ezt imádom, ez nekem kell! Még többet szeretnék olvasni tőle!
+11. Igen, önbizalomra még rá lehetne gyúrni, ez tény. Ahogy az is, hogy az esetek többségében nem szállok el magamtól, tisztában vagyok a határaimmal. (Vagy legalábbis én úgy vélem.)

ZsebBoszi kérdéseire a válaszok:
1. Milyen kiegészítőt viselsz a legszívesebben? Fülbevaló, sál, gyűrű, karkötő... stb.?
Fülbevaló. Abból van több is. Gyűrűket csak a bérmálásomra kapott arany, és a ballagásomra vásárolt ezüstöt hordom. Volt még egy ezüst, amit elsőáldozásomra kaptam édesanyámtól. Életem első értékes gyűrűje volt, imádtam. Sajnos tavaly augusztusban egy paraszt "elcsalta". És még szépen fogalmaztam...-.-
Amúgy ősszel, télen, tavasszal itt, Csíkországban nálam elmaradhatatlan a sál/kendő (már idén ősszel is hordtam). A nyakam nagyon fázós, és ha ott érzem a hideget, hiába a nagykabát, sál, sapka és egyebek, mindenem fázik.

2. Ha utazhatnál az időben, hova mennél először?
Vissza tavaly augusztusba és nem adnám ki kezeim közül a gyűrűmet. És akkor ha lehet, ott is ragadnék és októberig minden nap meglátogatnám Tatit és elmondanám neki minden alkalommal, hogy mennyire szeretem. Október 11-én pedig ott lennék vele, és nem itthon sírnék. De miután eltávozott, rögtön visszajönnék az időben. Én még egyszer azt a temetést nem bírnám ki (Igazából azóta egyet sem bírok ki, mindig Tatit látom a ravatalon.).

3. Milyen gyakran böngészed a blogod statisztikáit?
Régebb naponta, hetente néztem. De szerintem már van minimum egy éve, ha nem több, hogy nem néztem rá. Igazából nem is tudom, hogy HaviTOP bejegyzés mikor volt utoljára, de már az utolsóknál is csak arra az időre másztam fel a statisztika oldalra, míg gyorsan kiírtam, hogy melyik bejegyzés hogy teljesített az adott hónapban. Már tényleg nem érdekel, nem azon van a lényeg. Az többet elárul, hogy a bejegyzésekre milyen kommentek érkeznek, ebből tudok tanulni, fejlődni.

4. Mennyire vagy spórolós? Mennyire tudsz önfegyelmet gyakorolni ha spórolásról van szó?
Ha van miből, akkor nagyon tudom költeni a pénzt, viszont ha valamire félre kell tenni, akkor meg nagyon, de nagyon meg tudom húzni a nadrágszíjat. Emlékszem, elemista koromban az osztálytársaim mindig csodálkoztak, hogy nekem miért van erre-arra pénzem, hogyan tudom kigyűjteni, hiszen ők amint megkapták a zsebpénzüket, már el is szórták. Én meg sosem kaptam konkrétan zsebpénzt. Néha pár bani innen-onnan összejött, azt pedig képes voltam hónapokig gyűjtögetni, mire meg tudtam vásárolni az áhított dolgot. (körömlakkot (már akkor is! xD), szemhéjpúdert (ami azóta is megvan, mert egyáltalán nem használom. egyáltalán így hívják? azok a színes porállagú festékek, amikkel a szemhéjat lehet festeni, ilyen paletta csomó színnel), pinpong ütők (egyik nyáron naaagyon rá voltam állva, persze, nem tanultam meg játszani, aztán azóta is ott csücsülnek az ütők a szekrényem aljában^^), színes filcek, színes tollak, töltőtoll, fülbevalók, parfümök, könyv)

5. Gyűjtesz valamit? Ha igen, mit? (A lakkgyűjtemény nem ér. :D)
Kislány koromban szalvétákat gyűjtöttem, aztán egy rövid ideig képeslapokat is. Még mindkét gyűjteményem megvan, de már egyiknek sem hódolok. Meg nem tudom, a Tudás Fájának lapszámai mennyire számítanak gyűjtésnek. :D De bizony azt is évekig vásároltuk. Akkor még nem volt divat nálunk az internet (sőt, mikor elkezdtük 2002-3 környékén gyűjteni, még azt sem tudtam, mi az), még emlékszem, hogy 2005-7 között elég sok házi dolgozathoz onnan gyűjtöttem adatot, sőt, volt egy olyan töri-rész is, amit a könyvből sehogy sem értettem meg (ne kérdezzétek, melyik volt az, már nem emlékszem, de ókor témakörben volt, az tuti.), azt is onnan tanultam. Nagyon szerettem forgatni akkor is, ha nem speciel tanulni kellett belőle. :)

6. Reggelente hány szundit nyomsz le a telefonodon, mielőtt kikelsz az ágyból? :)
Régebb rengeteget lenyomtam. Mióta okostelefonom (kérdéses, mennyire okos, én inkább idegölő telefonnak nevezném) van, egyből kinyomom, aztán pár perc múlva kiszedem magam valahogy az ágyból.De volt már arra is példa, hogy visszabóbiskoltam, aztán Édesapám nyitott be, hogy nekem mégis nem órám lenne 40 perc múlva? :D Szerencsére csak 10 percre van tőlem az egyetem. ^^

7. Van kedvenc idézeted? Ha igen, mi az?
Ó, ide most legszívesebben Kowalsky meg a Vega összes zeneszámának szövegét belinkelném. Nagyon sok nehéz időszakon segítettek már át. Megpróbálkozom néhányra szűkíteni:
"Az álmokért mi vagyunk a felelősek, hogy mit valósítunk meg és mit nem." - ez nem egy dalszövegből van, Kowa maga mondta pár hete. Konkrétan ezek a sorok segítettek át néhány vizsgámon, ha nem mantrázom folyamatosan, tuti nem lett volna erőm leülni tanulni. Igen, ennyire nem szeretem.

"Ahol a kincsed, ott van a szíved." - ez is benne van az egyik dalszövegükben, de ki gondolná, hogy eredetileg Jézus Krisztustól származik? :)

"Ez is csak egy nap, nem a világ vége; a kedvedet ne törje meg
Lenyeled keresztbe, holnap vége, új nap indul, vége lesz
Ez is csak egy nap, nem a világ vége, a kedvedet ne törje meg
Lenyeled keresztbe, éjféltől meg új nap indul, ennyi lesz
Ennyi csak, mert ennyi ez!" - Az Ennyi csak c. számuknak a refrénje, de igazából az egész számot úgy, ahogy van be lehetne másolni. Ha csak egyetlen számot jelölhetnék meg kedvencnek, akkor valószínűleg ez lenne az. Olyan ez a szám a szívemnek, mint az égi manna a pusztában vándorlóknak. 

"Na, hogy vagy? Mi van veled mindig? (Aha... aha..)
Semmi nem válasz semmire!
Az nem látszik ennyire. (...)Most kell, hogy élvezd, amid van
S nem várni, amid nincs!
Most kell, hogy meghalld, amit kell,
Meglátni minden színt!
Most kell, hogy tényleg itt legyél,
Mert többé nem jön el.
Minden pillanat más, de pont azt ad, amit kell!" - Hogy vagy? c. számuk

"Játszd azt, hogy amíg élünk
Nem sírunk semmiért mi már
Megértjük aki elmegy
És nem játszik velünk tovább" - Igazából ez kakukktojás, mert az új lemezükről van. Viszont pont jókor jött. Az előbb is éppen sírtam, mielőtt megpillantottam ezt az idézetet náluk. Mint egy égi jel. Mintha Tati üzent volna, hogy ne sírjak, mert még mindig velem van. ♥

És a végére két nem Vegás idézet (pedig legszívesebben még rengeteget mutattam volna be nektek). Évekig ez volt a kedvencem: "Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de hiányozz onnan, ahonnan eljöttél." - Victor Hugo
Egy másik: "Semmilyen szél nem jó annak, kinek nincs célul kiszemelt kikötője." - Michel de Montaigne

8. Mikor voltál utoljára színházban és mit láttál?
Hm.. azt hiszem, április 11-én. Édes Annát.

9. Milyen jellegű videókat szoktál nézni YouTube-on?
Nem szoktam YouTube-ozni.

10. Ezt ma hallottam: ha választanod kellene, két szád lenne vagy három karod? :D
Ha választani lehet, akkor maradok az egy száj-két kar felállásnál. :)


Kérdéseim:
1. Miről/kiről kaptad a neved? Vagy miért pont azt a nevet?
2. Kedvenc gyerekkori emlék?
3. Kedvenc évszak? Miért?
4. Ha három szóban kéne magadat jellemezned, melyek lennének azok?
5. Hiszel a babonákban?
6. Szeretsz olvasni? Ha igen, melyik(ek) volt az a könyv, ami a legjobban megérintett? Miért?
7. Ha már könyv, én sem hagyhatom ki: kedvenc idézet és/vagy mottó?
8. Van-e példaképed, ha igen, ki ő és miért?
9. Hogy tudod magad elképzelni 10 év múlva?
10. Ha van/lenne bakancslistád, mi szerepelne rajta első helyen? Miért?

Akiknek én tovább adom a díjat - ahogy az élő show-kban is mondani szokás: nem a továbbjutás sorrendjében - van olyan, aki már megkapta, ez esetben a 10 random dologtól nyugodtan eltekinthettek, ha gondot okoz újabbakat összeírni, de a kérdésekre nagyon szívesen elolvasnám a válaszaitokat, akár itt a bejegyzés alatt kommentben is!!
Illetve nem tudom róla, hogy Audrey08-nak lenne blogja, de nagyon örülnék, ha az ő válaszait is elolvashatnám, ugyanez vonatkozik ZsebBoszira is, akitől a díjat kaptam. :)

Nos, ennyi lett volna tőlem. 

Szép napot!
Bella

15 megjegyzés:

 1. Nagyon szépen köszönöm! Amint lesz időm rá természetesen kitöltöm, minél hamarabb próbálok rá sort keríteni! :3

  VálaszTörlés
 2. Örömmel olvasom, hogy a tanítás téged is ennyire vonz! :) A szüleim nem engedték, hogy erre a pályára menjek (mondván, többre vagyok hivatott, és kevesebbet is fizet), emiatt én is elvégeztem egy szakot, amit hasraütésszerűen választottam ki. Azóta viszont sikerült ezen a pályán olyan irányba elmozdulnom, hogy akár még tanár is lehetek - igaz nem középiskolában ahogy eredetileg terveztem, hanem egyetemen, dehát ez már igazán részletkérdés! :D Szóval, ne add fel, ha nagyon szeretnéd, előbb utóbb ez az álom meg fogja találni hozzád is az utat! :):):)
  Nagyon sajnálom, ami a nagypapáddal (ugye őt mondjátok Tatinak Erdélyben? :)) történt. Én a nagyimhoz tartottam nagyon, beleremeg a szívem még most is, ha arra gondolok, hogy már nincs velünk. Ő is tavaly októberben ment el. :(
  Nagyon tetszik a Victor Hugo idézet, amit választottál! :)
  Igyekszem a hétvégén kitölteni a "kérdőívet"! ^.^

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy a tanítás iránti érdeklődésben is ennyire hasonlítunk. :)
   Igen, őt veszítettem el. Ez az október már csak ilyen fekete hónap. :( Sajnálom a nagyidat. :(
   Már várom, hogy a válaszaidat elolvashassam. :)

   Törlés
 3. 1. Miről/kiről kaptad a neved? Vagy miért pont azt a nevet?
  Senkiről. Anyukám lapozta a névutókönyvet és meglátta és megszerette. A mai napig be van karikázva lilával a nevem a könyvecskében. :)
  2. Kedvenc gyerekkori emlék?
  Minden, ami a három testvéremmel együtt van. Ami most eszembe jutott, hogy botokból lézerkardokat csináltunk és befestettük. A fiúké piros, kék és zöld volt, de jött a kérdés, hogy akkor az enyém milyen legyen? Végül fehér lett és kezdődhetett a "csata", nem kell ezt komolyan venni, természetesen. Végül az enyém volt a legerősebb kard. :D
  3. Kedvenc évszak? Miért?
  Mindegyik évszakban próbálom meglátni a maga szépségét, most, mivel ősz van, ezért az a kedvenc. :)
  4. Ha három szóban kéne magadat jellemezned, melyek lennének azok?
  Makacs, megértő, zárkózott, ha a lakkmániást már alapnak vehetjük. :D
  5. Hiszel a babonákban?
  Öhm, nem. Rám nem hatnak a péntek 13-i hiedelmek és a fekete macskáktól sem riadok meg, ha elhalad előttem.
  6. Szeretsz olvasni? Ha igen, melyik(ek) volt az a könyv, ami a legjobban megérintett? Miért?
  Szeretek, de nincs rá elég időm. Tudod, tudom, mindenkinek arra van ideje, amire akarja.. A kötelező olvasmányokat kifejezetten szeretem, Az aranyember nagy kedvenc, de a Hobbitot is előszeretettel olvasgatom. Viszont John Green két könyvét is olvastam, pontosabban a Csillagainkban a hibát elolvastam, viszont a Katherine a köbön című művét nem tudtam befejezni. Nekem nem tetszik a stílusa.
  7. Ha már könyv, én sem hagyhatom ki: kedvenc idézet és/vagy mottó?
  Nagyon jó kérdés, köszönööm. :) Szóval, az összes J.R.R. Tolkientól van, aki többek között a Gyűrűk ura mellett a Hobbitot is írta. Remélem, nem gond, hogy a nagy része angol lesz. :)
  - Not All Who Wander Are Lost ---> Rendkívül sokatmondó.
  - Az otthon már mögötted van, s előtted a világ! ---> Ez most nagyon illik rám, hiszen a tanulmányaim miatt elköltöztem elég messze a szülőháztól és egyedül vagyok, de rendkívül élvezem. Napról napra egyre többet fedezek fel, egyre több impulzus ér és mindenből megpróbálok építkezni, hogy végre megerősödjek. :)
  - All we have to decide is what to do with the time that is given us. ---> Hmm, nem kell magyarázni. :)
  És igazából mondhatnám még a Tolkien-idézeteket, de arra nincs elég karakterhely :D
  8. Van-e példaképed, ha igen, ki ő és miért?
  Azt mondják, hogy mindenkinek a nemével megegyező szülője, nagyszülője, családtagja a példaképe.
  9. Hogy tudod magad elképzelni 10 év múlva?
  Jajj, nem tudom. 10 év az nagyon sok idő.. Jelenben élek és keveset tervezek, álmodozok.
  10. Ha van/lenne bakancslistád, mi szerepelne rajta első helyen? Miért?
  Görögország, mindenképp. Oda el szeretnék jutni mindenképpen, mert csodálatos képeket lehet látni a neten, filmekben.
  Emellett pedig rendkívül föl szeretnék venni egy olyan igaza retro ruhát, mondjuk ami az ABBA idejében volt. :)

  Köszönöm a díjat, nagyon jól esik, hogy rám is gondoltál. :) Itt töltöttem ki, remélem nem lett túl hosszú. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen a válaszokat! :) Az olvasással sajnos én is így vagyok. Egyre kevesebb idő jut rá. Az utazás az én bakancslistámon is szerepel. :)

   Törlés
 4. Köszönöm a díjat, igyekszem minél hamarabb válaszolni a kérdésekre :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazán nincs mit! Alig várom, hogy a válaszaidat elolvassam! :)

   Törlés
 5. Én is itt válaszolok, ha nem baj. Egy darabig telefonról leszek, innen meg nem nagyon tudok bejegyzést írni :)

  1. Görög honban az a szokás, hogy a gyerekek a nagyszülők nevét kapják. Én kaptam apámék részéről a nevet. A dédimet hívták Eleninek. Tesóm pl Szotirisz, anyu apját hívják Szotirisznak.
  2. Hű...nem is tudom. Nem tudnék egyet kiemelni. Szerencsére volt több kellemes emlékem. De a meglepetés szülinapi ajándékoknak nagyon örültem:)
  3. Tél és a tavasz együtt. Télen a karácsony miatt, meg imádom a havat. Tavasszal a legideálisabb az idő. Bár manapság tavasz az emlékeimben létezik. És a tél is.
  4. Makacs, filozófus, művész
  5. Murphi annak számít?:D amúgy van amiben igen
  6. Egyik kedvenc időtöltésem. Nagyon sok könyv volt hatással rám. Darren Shant tudnám kiemelni. Az első könyv ami elérte nálam, hogy ahogy végeztem az első résszel Elkezdtem újra olvasni :D
  7. Nem igazán van könyvből eltanult mottó.
  8. Anya. Mert egyedül nevelt fel minket. Apám még hétvégi apuka sem volt. Anyagilag se segített soha
  9. Remélem már feleség leszek addigra. Kiegyensúlyozottnak.
  10. Elköltözni ebből az országból, és világot látni.

  Nagyon köszönöm neked Bella ❤

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen, hogy kitöltötted! Jó volt olvasni. Nem is tudtam, hogy görög gyökerekkel rendelkezel. :) Láttam, hogy lehet az Eleni nevet anyakönyvezni, azt hittem, szüleindek csak megtetszett. De ez a szokás nagyon szép gesztus! Ha fiú lettem volna, én is a János nevet kapom, mindkét nagyapámnak ez volt a neve. :)
   Sajnos igazán szép (és a csíki hideghez mért hideg) tél itt sem volt már évek óta. :( Sajnálom, hogy a mostani gyerkőcök nem gázolhatnak derékig a hóban, mint anno mi. :( Ettől függetlenül nekem is egyik kedvenc évszakom a tél, csak a térdem miatt a jeges utcáktól félek kicsi (nagyon^^).
   Minden elismerésem az Anyukádé!
   Még egyszer köszi, hogy kitöltötted. ♥

   Törlés
  2. Félgörög vagyok :) De igen, láttam az Elenit anyaköveztetve :) Szép dolog lenne egyenként de én nem szeretem apám részéről a családot, illetve nem is ismerek Mindenkit így nem hordom büszkén a nevem. Majd ha férjhez megyek akkor a vezetéknevem szeretném elhagyni. Az is görögös, de nem annyira mert a görögök sem értik:D biztos olyan mint a Petőfinek a Petrovics :)
   Én köszönöm Neked, és Megmondom anyukámnak ❤

   Törlés
 6. Ha rám gondoltál, most van kis időm :)
  A nevemet anyu egyik gimis osztálytársáról kaptam, aki szépen zongorázott. Naná, hogy engem is beíratott zeneiskolába...
  Nincs kedvenc gyerekkori emlékem, nekem onnan kezdődött az élet, hogy elköltöztem otthonról 18 évesen. A házbeli fiúkkal szerettem persze játszani, van pár kedves fotóm, csak sajnos nem emlékszem arra, amikor készült :(
  Kedvenc évszak, hm, legjobban azt szeretem bármelyik évszakban, amikor reggel kezd kisütni a nap, legyen nyár vagy -10 fok, imádom a reggelt.
  Három jellemző rólam: szabálykövető és önfejű egyszerre, társaságkedvelő és introvertált egyszerre, reális és álomvilágban élő.
  A babonákban nem hiszek, de a pozitív gondolatokban és céltudatosságban igen.
  Régen volt már könyv a kezemben, ami szégyen, régen mást sem csináltam, csak olvastam. Nagyon szerettem Remarque könyveit, Szabó Magdát, lektűrt és komolyat, bármit :) Azt viszont nagyon utálom, ha egy könyv átmegy szexleírásba, ezeket dobom félre.
  Nincs kedvenc idézetem, de van, hogy megérint egy mondat bárhonnan, hogy milyen igaz!!
  Nincs példaképem, a lehető legjobbat akarom kihozni magamból, nem mást akarok követni.
  10 év múlva attól tartok, másik munkám lesz, viszont mivel most boldog vagyok, nem akarok mást elérni, csak ezt az állapotot fenntartani és kívánni, hogy ne legyen rosszabb.
  Bakancslista? Folyamatban van a német nyelvtudásom tökéletesítése. Mivel a munkám során is használom, muszáj rajta lennem az ügyön.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, igen, Rád gondoltam. Most látom csak, hogy ismét sikerült félregépelnem. Nagyon sajnálom!
   Pont vasárnap hallottam Tóth Vera legújabb számát, a Szeretem a reggel címmel. Amikor olvastam a válaszodat, rögtön ez ugrott be. :) Én sajnos ezzel nem vagyok így.
   Még nem olvastam a megemlített szerzőktől, de Szabó Magda már évek óta várólistás. :)
   A nyelvtanulás nálam is ott van. Pár napja jöttem rá, hogy az elmúlt négy év alatt, mióta nincsenek német óráim, szinte teljesen elfelejtettem azt, amit nyolc éven át felszedtem. :(
   Örülök, hogy most jól érzed magad a bőrödben és elégedett vagy. :) Köszi, hogy válaszoltál a kérdésekre!

   Törlés
 7. Köszönöm :* Amint elmagyaráztad FB-n mi is ez, kitöltöm :D :*

  VálaszTörlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből