2015. május 27., szerda

Recept | "Kínai" szezámmagos csirke

Sziasztok!

Ma egy olyan receptet mutatok be nektek, amit még évekkel ezelőtt mentettem le, s még tavaly év végén készítettem el - hatalmas sikerrel. Nem csak én, szüleim is imádták. maga a recept azóta is várt a sorára, ezt jól jelzi az őszi vízjel is. :)


Hozzávalók:
Bundához: 9 ek liszt, 1 ek olaj (+ még a sütéshez), 1 tojás, 1 egész csirkemell, csipet só, kevés víz
Mázhoz: ketchup (én házit használtam, majdnem egy teljes üveggel ment el, de megérte, mert isteni finom volt!), chili (én csiliport használtam), méz, 3-4 ek szezámmag

Elkészítés
1. A csirkehúst felkockázzuk.
2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat és sűrű masszát kavarunk belőle.
3. Ha a tészta megvan, beleforgatjuk a csirkét.
4. A mázat egy másik tálba készítjük el, a hozzávalók összekavarásával.
5. Megsütjük a csirkét, ahogy kivesszük az olajból, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
6. Én a megmaradt mázat még ráöntöttem a tálban. Úgyis hamar magába szívja.


Ha jól emlékszem, mi első nap krumplipürével, másnap rizzsel fogyasztottuk, de akár szalmakrumpli mellé is el tudom képzelni.

Készítettetek már hasonlót?

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből