2015. május 12., kedd

Recept | Bagettben sült reggelire

Sziasztok!

A ma bemutatott receptet még november készítettem. Barátnőm falán posztolta a recept videóját, rögtön megtetszett, le is mentettem, aztán pár hét múlva egy hétvégi reggelihez készítettem el a családnak.Hozzávalók: közepes méretű bagett (én négyet használtam), tojás (én hármat használtam, de ez a bagettek méretének és a töltelék mennyiségének függvényében változhat), 1-2 dl tej (szintén a bagettek és a töltelék mennyigének függvényében), zöldhagyma, sonka, sajt, só, bors.

Elkészítés:
1. A tojásokat a tejjel felvertem, hozzáadtam az apróra vágott zöldhagymás, majd a szintén apróra vágott sonkát. Hozzáreszeltem a sajtot, sóztam, borsóztam, majd az egészet jól összekevertem.
2. A bagettek tetejéről levágtam egy hosszú csíkot, majd a belét is szinte teljesen kivájtam (azért az egyikben hagytam valamivel többet, mert láttam, hogy a töltelékem nem túl sok, viszont tojást vagy tejet már nem akartam hozzáadni).
3. A kikapart bagett-belet is beleaprítottam a töltelékbe, jól összekavartam, majd egy kanál segítségével az üres bagettekbe kanalaztam.
4. Miután megtöltöttem őket, egy tepsibe pakoltam, majd előmelegített sütőben sütöttem meg. Sajnos a videóból nem értettem meg, hogy mennyi ideig ütötte, ráadásul mikor készült, még nagyon nem ismertem az új sütőnket, így a 40 percnyi közép, majd alacsony fokon való sütés kicsi kevésnek bizonyult. legközelebb bátrabban fogom sütni, mert tudom, nem égetem el. :) Viszont még így is nagyon fincsi volt.


Szoktatok hasonlókat készíteni?

Bella

8 megjegyzés:

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből