2016. március 15., kedd

NOTD | Március 15.

Sziasztok!

Sok magyarázatot nem fűznék ehhez a manikűrhöz, azt hiszem, a cím és a színválasztás magáért beszél. Nálunk, Romániában sajnos a március 15. nem munkaszüneti nap, így a megemlékezések is délutáni órákban (idén pl. 4-től és 5-től) vannak megtartva. Én viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyetem, ahol tanulok, a Sapienia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, magyar egyetem, a Magyar Állam is jelentős összeggel támogatja, így nekünk hivatalosan megadták a mai napot. :) Míg elemista és általános iskolás voltam, szintén szabad volt a nap, mert mint Petőfis, számunkra ez a hét ünnep volt. Ekkor volt a sulihét is, remek programokkal, 15-én pedig ünnepélyes beszédekkel, előadásokkal, koszorúzással. Szóval ez az ünnep valahogy "belém nevelődött". idén is szerettem volna visszatérni a régi iskolám ünnepélyére, sajnos nem sikerült. Talán jövőre! :)


Nektek hogy telt a mai napotok? Szoktatok megemlékezésen rész venni? vagy csak otthon, csendben emlékeztek nemzeti hőseinkre?

Szép estét!
Bella

2 megjegyzés:

 1. Én soha nem voltam szabad március 15-én, pedig magyar iskolákba jártam :( Sok minden változott azóta! Nagyon jól sikerült a manid.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is az volt a szerencsém, hogy 1-8 osztályban ezen a héten volt mindig a sulihét, mikor nem volt tanítás, csak mindenféle programok, vetélkedők, kirándulások, aztán 15-én az ünnepség. :) Középiskolában már nálam is tanítás volt, azt hiszem, egy év volt csak, mikor a diri ki tudta harcolni, hogy rövidített programunk legyünk. Amikor Kolozsváron voltam a Babeșen, akkor meg pont hétvégére esett, ha jól emlékszem.
   Örülök, hogy tetszett a mani. :)

   Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből