Pár napja bemutattam nektek a mézeskalács krémlikőrt, akkor említettem, hogy kétféle likőr készült. Most bemutatom nektek a másikat is. :)
Az eredeti receptet még évekkel ezelőtt a Nők Lapja Cafe oldalán találtam. Szerintem érdemes benézné, más klassz recept is lapul a bejegyzésben. :)
Hozzávalók 5 dl-hez:
• 10 dkg kristálycukor
• 1 dl frissen főzött kávé
• 5 dkg kakaópor
• 2 dl tejszín
• 1 dl vodka, whisky vagy egyéb alkohol
• 1 dl víz
Elkészítés:
1. A cukorból készítsünk világos karamellt, majd öntsük fel a kávéval és 1 dl vízzel.
Elkészítés:
1. A cukorból készítsünk világos karamellt, majd öntsük fel a kávéval és 1 dl vízzel.
2. A kakaót keverjük ki kevés vízzel, adjuk a karamellsziruphoz.
3. Ha teljesen elkevertük benne, öntsük hozzá a tejszínt.
4. Forraljuk össze, majd hagyjuk teljesen kihűlni, akkor keverjük hozzá a vodkát.
5. Öntsük üvegbe, és tegyük hűtőbe! Fogyasztás előtt rázzuk fel.