Ma az egyik kedvencemet, a sajtgolyókat szeretném nektek bemutatni. Nálunk minden szilveszterkor ott vannak az ünnepi asztalon, sőt, néha még a szülinapomon is.
Hozzávalók kb 40 golyóhoz:
35 dkg sajt
4 ek liszt
2 tojás
só, bors
Elkészítés:
1. A sajtot a lereszeljük a reszelő legkisebb felén.
2. A reszelt sajthoz hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat., Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A masszát jól gyúrható állagúra dolgozzuk. Kicsipünk belőle egy kicsit, hogy megnézzük, kell-e még hozzá fűszer.
3. Aprócska darabokat szaggatunk ki belőle, majd kis liszt segítségével golyócskákat formálunk.
4. Forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Mint mondtam, nálam hatalmas nagy kedvenc. Épp a tegnap készítettük amúgy el, de a képeken a két évvel ezelőtti golyók láthatóak. Mini fasírt és kolbász most is készült, ugyanígy, ahogy a képen látható. Mondjuk, annyi különbséggel, hogy a kolbász végeit nem vágtuk ennyire be, látszik, hoyg a képen látható adag életem első sült kolbásza volt. ^^
Nálatok mi a szilveszteri menü?
Szép estét és boldog új évet!
Bella