2017. július 15., szombat
Recept | Egészséges nasi: sült édesburgonya
Sziasztok!
Sok helyen olvastam, láttam, hogy délutáni nasi gyanánt édesburgonyát vagy más zöldséget sütnek meg. Gondoltam, én is kipróbálom.
Amire szükséged van: édesburgonya, só, bors, zöldfűszerek (én tettem amit épp találtam; rozmaring, oregánó és friss kapor rémlik biztosra), olivaolaj.
Elkészítés:
A krumplit megmostam, majd szeleteltem, mintha szalmakrumplit készítenék. Egy tálba összekevertem egy evőkanál olivaolajat a fűszerekkel, ebbe forgattam bele a krumplikat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket. Végül ami fűszeres olaj maradt még a tálban, azt is az édeskrumplira kenegettem egy szilikonecset segítségével. Előmelegített sütőben 40 percig sütöttem, de ez függ a sütő kapacitásától is.
Számomra tömény édes volt, ezért sajttal együtt fogyasztottam. Az édessége és állaga miatt nem lesz a kedvencem (gyanítom, ezért nem vagyok oda a sütőtökért sem), de egyszer meg lehet enni. Szüleimnek például ízlett.
Ti szoktatok hasonló nasit készíteni? Eseleg másként felhasználni az édesburgonyát?
Szép napot!
Bella