2015. december 6., vasárnap

December színei | Piros

Sziasztok!

Mivel holnapra két máik bejegyzés is be van tervezve, hogy ne legyen nagy torlódás, ma hozom a december színei kihívásra készített piros manikűrömet.

Instagramon említettem, hogy csomagom érkezett a LadyQueen webáruházból. A szépségek között lapult egy nyomdapárna is. Aki követi a blogot, tudja, hogy mennyire hadilábon állok a nyomdázással, így nagyon vártam erre a párnára, hátha ennek segítségével valahogy már én is képes leszek vállalható(bb) manikűröket is készíteni.

Alábbiakban a legeslegelső manit láthatjátok, ami ezzel a párnával készült. Mint olyan, elég kis nyomi lett, de ezt már legalább mertem viselni. :D


Nem nyomdalakkot használtam, ráadásul még nem is nagyon ismertem a nyomda technikáját, a minta fele mindig rajtamaradt a párnán. Azóta már többé-kevésbé sikerült már kiismernem, ha minden jól megy, holnapra megpróbálok hozni egy tesztet.

nem volt tökéletes a nyomdalakká avanzsált Ingrid Cosmetics Love Story 258-as arany lakkom sem, ami amúgy a kedvenc piros lakkom, az AVON Candy Apple-je fölé nyomdáztam. A gyűrűs- és hüvelykujjamra, illetve a másik kezem gyűrűs-, középső- és hüvelykujjára a Catrice Royal REDding homoklakkja került.

Bár a maniból nem nagyon lehet kivenni, a BPS BP-17-es lemezének jobb alsó mintáját használtam, innen rendelhető meg a lemez. Sőt, a VNX31-es kuponkódot használva 10% kedvezménnyel is beszerezhető.

A tavalyi piros témára készült manikűrömmel sokkal jobban meg voltam elégedve (sőt, azt nagyon szerettem is), ennek ellenére csoporttársaimtól kaptam a manikűrre dicséretet. Sajnos sem időm, sem kedvem és energiám nem volt manikűrözni, így 3 napig is viseltem ezt a manit.

Nektek hogy tetszik? Van valamilyen jól bevált nyomdázós technikátok, tanácsotok?

Nézzétek meg a többiek alkotását is:

13 megjegyzés:

 1. Szép lett, jó ez az Avon piros lakk. Nyomdázási technika? Szerintem sokan írtak már a témában. Nem kell nyomdalakk, elég, ha jól pigmentál egy lakk. Egy jó lemezzel és nyomdázóval hamar megy a nyomdázás, nekem a MoYou szettel elsőre sikerült. Később vettem BPS nyomdázót és lemezeket, aminek nagyon fényes a felülete, mármint a nyomdázónak, azt a fényességet tanácsos lereszelni kicsit, vagy inkább csiszolni. Azt meg ki kell tapasztalni, hogy milyen erővel kell rányomni a párnát a lemezre és a körömre, én görgetni szoktam.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen a tippet! tegnap este többé-kevésbé sikerült kitanulmányoznom, hogy az én nyomdámnál célravezetőbb, ha nagyon rányomom a körmömre, miközben átgörgetek rajta.

   Törlés
 2. Szerintem mint mindennek, a szép nyomdázásnak is a gyakorlás és a tapasztalás a titka. Senki sem úgy születik, hogy tud nyomdázni, én pl emlékszem anno vagy egy évig parlagon hevertek a nyomdalemezeim, mert nem sikerült velük szépen nyomdáznom.
  Olvasgattam és rájöttem, hogy nem volt jó a lemez (Essence) és a párna (kicsi rózsaszín), amit először próbáltam, így nem csoda hogy elmaradt a sikerélmény. Majd lecseréltem a párnám az Ebayes fekete-fehér nagy párnára, amivel már sokkal jobban boldogultam. Majd jöttek a jobb minőségű lemezek és innen már egyenes út vezetett a sikerhez :)
  Ami tuti, hogy a metál lakkokkal általában jól lehet nyomdázni, nekem a kedvenceim a Moyra Metal effect lakkjai, illetve az MdU lakkok is szuperek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen a tanácsot! A Moyra Metal effect lakkokat én is megpróbálom beszerezni, bár nem tudom, hogy nálunk még kaphatóak-e.

   Törlés
 3. szerintem jó lett :) és a nyomdázásba idővel belejössz :)

  VálaszTörlés
 4. Jaj de szupi! És te is arannyal :3 Egyre gondoltunk :3

  VálaszTörlés
 5. Csatlakoztam én is a kihívás ezen fordulójához, remélem nem gond, hogy ilyen későn! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Persze, hogy nem gond! Lehet bátran csatlakozni bármikor! Add hozzá te is a linked, hogy a többiek is eljussanak a manikűrjeidhez. :)

   Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből