2012. december 4., kedd

Személyes | Adventi koszorú

Amúgy meg szerettem volna mutatni az idei adventi koszorúinkat (igen, kettő van^^), de most Lina játéka még jobban felbuzdított, hogy bemutassam nektek. :)

Az itthonit Édesanyámmal készítettük péntek este. Annyira jó volt, hogy itthon tölthettem a hétvégét és Advent első vasárnapját!
Mi minden évben magunk készítjük a koszorút, Édesapám hoz fát, a többi meg minden évben ugyanaz. A gyertyákat is két-három évben is felhasználjuk egymás után. Most is a tavalyiak kerültek oda, csak kicsit levágtunk belőlük. Szerintem így is nagyon szép, és a mai gyertyaárak akkorák, hogy szerintem semmi értelme minden évben újabb négy gyertyát venni.








Hasonló volt a tavalyi koszorúnk is. Nem szoktunk nagyon változtatni rajta. :)

És íme a második koszorúnk, amit a bentlakásban készítettünk a lányokkal. Jobban mondva Ági és Kinga készítették, én csak a lefotózásával járultam hozzá eme nemes feladathoz. ˘˘ Szóval íme az adventi koszorú, koleszes verziója:




Lina kérte, hogy azt is fényképezzük le, milyen adventi vásárban jártunk. Nálunk már hagyomány, hogy a városi adventi koszorún minden vasárnap este meggyújtják a gyertyát és oda gyűl össze egy kis tömeg, együtt ünnepelni. Az első vasárnap mindig különleges, mert akkor gyúlnak fel a karácsonyfán is a fények, illetve a város is akkor öltözik karácsonyi fényekbe. Édesapámmal mi is ott voltunk, mikor kigyúltak a fények. Előtte mindig a katolikus és református és/vagy unitárius elöljárók mondanak pár szót. Meghitt az egész! :)
Akkor még nem értesültem a játékról, így fényképező sem volt velem, de a helyi újságban jelent meg már cikk róla, melyet itt elolvashattok. Az alábbi kép is onnan származik, Kristó Róbert fotózta.
A cikket itt olvashatjátok el! :)


Áldott készülődést kívánok!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből