2016. január 12., kedd

Személyes | Tervek 2016-ra


Sziasztok!

Nem nagyon szoktam újévi fogadalmakat tenni, de most úgy érzem, szükségem van egy ilyen "Jó lenne, ha..." listára! :)


 • Az év legfontosabb célkitűzése szerintem az államvizsga. Még csak most kezdek hozzá, de már most hatalmas kétségeim vannak, hajat tépek és félek, hogy nem lesz jó. Nyugtassatok meg, hogy ez a normális állapot, ilyenkor. :)
 • Nyelvtanulás. Angol és román egyaránt, de inkább előbbi. Szorosan az államvizsgához kapcsolódva. Márciusban fogok angolból nyelvvizsgázni, de... hát hjaj... csak annyit mondok, hogy meglátszik, az elmúlt egy évben egyáltalán nem használtam a nyelvet. Annyira, de annyira távol állunk egymástól, én meg az angol...azt hiszem, Cinc mesélhetne róla.  Szóval igen, rá kell gyúrnom az angolra. Meg aztán a románra is, ha itthon akarok elhelyezkedni.
 • Le szeretnék fogyni. Mondjuk úgy 5-10 kg között. Legjobb lenne persze a 10, de ha úgy tudok 5 kg-t leadni, hogy az két hónap múlva nem jön vissza, akkor egyelőre annyival is megelégednék. Az indok nagyon egyszerű: már egy ideje nem érzem jól magam a bőrömben. Amióta csak az eszemet tudom, duci vagyok, tehát hamar hozzászoktam, hogy ne érdekeljen a súlyomat ért kritika. Most sem emiatt döntöttem a fogyás mellett, egyszerűen csak nem szeretem azt a látványt, ami a tükörben fogad. Amíg viszont nem vagyok megelégedve magammal, boldog sem leszek.
 • A blog sablonját át szeretném szabni. Ami mondjuk két éve már tolódik és csak kisebb változásokat eszközöltem. Valószínűleg nyárig most sem lesz rá időm, de én azért remélem, hogy ebbe az évbe már belefér az a plasztikázás. :)
 • Emellett szeretnék egy bloggal kapcsolatos kérdőívet is közzétenni, valószínűleg majd a nyereményjáték keretein belül. Utoljára három vagy négy évvel ezelőtt volt ilyen, szóval nagyon esedékes lenne. Ráadásul tényleg érdekel, hogy mi a véleményetek egy-egy blogot érintő kérdésben.
 • Még mindig a blognál maradva, szeretnék majd új rovatokat is bevezetni. Ilyen pl a {Vigyázz!Kész!Posztolj!}, amibe ugye csak most kapcsolódtam bele. Emellett egy régi kezdeményezésemet is leporoltam, de erről most nem árulok el többet, csütörtökön erre is sor kerül. ;) Ténylegesen új rovatokat is szeretnék indítani, de ezekben még ne vagyok száz százalékig biztos, így egyelőre fedje őket is balladai homály. Ami biztos, hogy szeretnék picit visszatérni a kezdetekhez, és ismét egy ilyen "lecsó" blog lenni, ahol nem csak a manikűrökön van a hangsúly. Majd meglátjuk, mi sül ki ebből. :)
 • Tavaly csak két karkötőt sikerült csomóznom. Időhiány miatt nem reménykedem abban, hogy lesz ebből több is, de nagyon szeretném, ha kettőt idén is sikerülne alkotni.
 • El ne feledkezzem a Christmas Projectemről sem.
 • Illetve a minden évben jelentkező Csökkentsd a Várólistádat olvasós kihívásról. (Már egyet ki is pipálhattam a 12-ből! Csak így haladjak a továbbiakban is. ^^)
 • Nem szeretném tovább abbahagyni a Manikűrvadász, ManiCute kihívásokat sem. Nyáron az Oh Mon Dieu 31 napos kihívást, szeptemberben pedig az eredeti 31 naposat szeretném végig csinálni. Helyesbítve, utóbbit év közben fogom, de csak szeptemberben posztolom.
 • Jó lenne idén is eljutni egy Kowalsky meg a Vega koncertre. Olyan hatalmas feltöltődést ad, amit semmi más nem.
 • Végére hagytam a legnagyobb tervemet. Nagyon szeretném, ha sikerülne, de annyira bizonytalan vagyok vele kapcsolatban, mint szerintem még semmiben az elmúlt 20 évben. Emiatt nem is szeretném megnevezni, hogy miről van szó. Biztos vagyok benne, hogy említettem már a blogon, hiszen a tanítás mellett ez a másik legrégebbi álmom. Arról, hogy 2016-ban szeretném megvalósítani, csak három ember tud, köztük Cinc, akinek a segítségére és támogatására nagyon-nagy szükségem lesz (és aki már most szemrebbenés nélkül tesz helyre, ha azon siránkozom, hogy félek, nem fog sikerülni). Ígérem, ha jutok ezzel kapcsolatban valamire, azt év végén mindenképpen meg fogjátok tudni! :)


No, így dióhéjban azt hiszem, ennyi lenne. Dióhéjban? Inkább nagymamám kenyérdagasztó tekenőjében. ^^

Nektek vannak terveitek?

Szép napot!
Bella

12 megjegyzés:

 1. Huhú, te aztán aktív vagy!!
  Nekem a németet kellene kicsit fejlesztenem, mert elvagyok egy szinten, ami nem jó semmire. Ezt nem idén fogadtam meg, korábban, úgyhogy levelezek egy csajjal németül, de az kevés, mert a hétköznapi dolgok szókincse eléggé behatárolt, olvasnom kellene meg filmeket néznem.
  Ha fogyni akarsz, gondoltál az orvosi kivizsgálásra első körben? Nem hiszem, hogy aki ennyit pörög, mint te és alig eszel (láttam az ételfotót, egy ötéves is többet eszik), nem betegség miatt duci. Bocs, ha beleszólásnak tűnik.
  Kíváncsi vagyok az újdonságokra, nagyon szeretem a blogodat!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen! Nem vagy tolakodó. :) Kb. 7-8 évvel ezelőtt voltunk dokinál, felírt bogyókat, szedtem 2 évig, kevés sikerrel. Aztán már nem írta többet fel, mert elméletileg a pajzsmirigyemmel már minden rendben van...
   A génekben is lehet valami, 30 felett szinte minden nő elhízik a rokonságunkban. De nem szeretném a génekre kenni az egészet, ha nádszál királykisasszony nem is leszek, azért 10-15 kilótól szerintem meg tudok szabadulni, csak épp a lustaságomat kéne legyőzzem. :) Az utóbbi hónapokban egyre nagyobb késztetést érzek arra, hogy bérletet vegyek egy fitness-terembe, lehet hogy hagyom magam elcsábítani. :)

   Törlés
 2. Kedves Bella, küldök Neked egész évi sikert, és kitartás energiát ❤

  VálaszTörlés
 3. Sok sikert és kitartást kívánok Neked! :)

  VálaszTörlés
 4. Sok sikert kívánok, és ne izgulj, államvizsga előtt szerintem mindenki lábon hordja ki az agyhalált, de menni fog, biztos vagyok benne! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Remélem, nekem is sikerül kihúznom. :D

   Törlés
 5. Kitartást az államvizsgához, meg persze egy kalappal! :) Kívánom, hogy a magánéleteddel és a bloggal kapcsolatos terveid is valóra váljanak!
  Furdalt a kíváncsiság, hogy vajon mi is lehet a tanítás mellett a másik álmod, így visszaolvastam egy-két bejegyzésed (pontosan kettőt, mindkettőben nagy álmodként szerepel, úgyhogy így már nem volt nehéz :) ), szorítok, hogy még ebben az évben sikerüljön megvalósítanod! Csak gyúrj rá a magabiztosságra :D Ne hagyd, hogy bármi elbizonytalanítson ebben :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ciiska, nagyon aranyos vagy! Köszönöm szépen! ♥

   Törlés
 6. Sok sikert és minnél jobb teljesítményeket ebben az új évben. Igen, államvizsga elött borzalom nagy az izgalom, de utána legszebb az élet...ugyhogy kitartást és minden terveid teljesülését kívánom.

  VálaszTörlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből