2011. augusztus 21., vasárnap

Recept | Kevergetve sütött citromos csirke

Egyik nap ez a vacsorám. Imádom. Annyira fincsi. Még zöldségeket is.


A receptet a Gyors zsírégető program könyvből hozom
Hozzávalók (1 adaghoz)
1 tk. olivaolaj
1 kisebb hagyma, vékonyra szeletelve
1 nagy gerezd fokhagyma, zúzva vagy apróra vágva
125 g lebőrözött és kicsontozott csirkemell, kockákra vágva
1 tk. reszelt citromhéj
5-6 bébikukorica, átlósan félbevágva (én inkább Bonduelle kukoricát használtam)
75-125 g héjastul megehető zöldborsó, átlósan felszeletelve (én Dujardin borsó, kukorica keveréket használtam)
1 ek. citromlé
egy csipet kömény
1 szelet pirítós vagy 3-4 púpozott evőkanál főtt barna rizs a tálaláshoz (én ezt kihagytam, mert bőven jól laktam a csirkével és a zöldségekkel, de aki igényli, csak nyugodtan ^^)

Elkészítés:
1. Serpenyőben vagy wokban melegítsük meg az olívaolajat. Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, és fedő alatt pároljuk üvegesere.
2. Adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, a citromhéjat, illetve a bébikukoricát, és fedő alatt még 5 percig főzzük. Keverjük bele a cukorbordót, a citromlevet és a köményt, fedjük le, és további 5 percig főzzük, amíg a csirke jól át nem fő. (Én először csak a csirkemellet tettem oda, mikor elváltoztatta a színét, jött a zöldségkeverék. Majd legvégén a citromhéj,kömény, oregánó ízlés szerint. Én kis vizet is töltöttem rá, és addig hagytam a tüzön, míg el nem párolgott.)
3. Tálaljuk egy szelet pirítóssal vagy egy kevés barna rizzsel. (én ezt úgy ahogy van kihagytam^^)

Fincsi, igaz? (:
Isa


2 megjegyzés:

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből