2012. október 17., szerda

Recept | 5. Blogkóstoló - Skót palacsinta

Hamar repül az idő, hisz már az 5. Blogkóstolónál tartunk, a mostani forduló háziasszonya pedig Hankka volt.!
Nekem kicsit mumus volt ez a mostani forduló, mert most költöztem, nem tudtam, hogy hova fogok menni, tudok-e majd sütni-főzni. Jelentem, sütőnk az nincs, de tűzhelyünk az van. :)
A mostani fordulóra az előző forduló háziasszonyát, Chef Vikit kaptam. :) Nagyon sok jó receptje van ám! Én először a zöldséges-mogyorós csirkecsíkok kókuszos tésztával receptet választottam, de otthon már a nagy pakolás és költözködés közepette nem volt időm elkészíteni, itt meg nem akartam még ilyen komplexebb dolgot készíteni. Így ismét keresgélni kezdtem és hamar rá is akadtam a számomra tökéletes receptre, a skót palacsintára. ˘˘

Csütörtökön elromlott a hűtőnk, rövidzárlatos lett, de úgy, hogy kiverte a biztosítékot nagyon durván. Többet nem is szúrtuk be az áramforrásba. Hát ugye maradt meg tojás, amit fel kellett használni. Szobatársaim haza utaztak, így csak nekem kellett felhasználni. Én fel is használtam. :D Készítettem császármorzsát, bár nekem inkább császárdarab, mert nem morzsázom túlságosan fel. ^^ Illetve a morzsa után rögtön elkészült a palacsinta is. Így végre a vadonatúj serpenyőmet is felavattam, és jelentem: IMÁDOM! :D ♥



Az én serpenyőm közepes méretű, így nem fért el három egymás mellett, kettővel meg nem szerettem, így inkább nagyobbacskákat készítettem. így végül az alábbi adagból készült 3 kisebb és 9 nagyobb palacsinta. ^^
A képekért elnézéseteket kérem, de az elkövetkezendő hónapokban (években?) attól tartok, jobbra nem fogja futni. ^^
Nagyon aranyos kis palik lettek, az aljuk ilyen szép barna, a másik felük meg kis lyukacsos! :D


Hozzávalók a fent említett mennyiséghez:
10 dkg liszt (nekem nincs mérlegem, úgyhogy én 5-6 ek lisztet használtam, ha jól emlékszem)
2,5 dkg cukor (2 ek)
1 tk. sütőpor
1 tojás
1,5 dl tej
csipet só
1 tasak vaniliacukor
1-2 tk. olaj


Elkészítés (Viki blogjáról):
1. A lisztet összekeverjük a cukorral, sóval, sütőporral. Hozzáütjük az egész tojást, beleöntjük a tejet, a vaníliakivonatot és az olajat - csomómentesre keverjük. 2 perc az egész!
2. Egy tapadásmentes serpenyőt forróra hevítünk. Evőkanállal adagoljuk a masszát a serpenyőbe, kb. 3 kis palacsinta fér el egymás mellett egyszerre. Ha a felületén pici buborékok kezdenek megjelenni, megfordítjuk egy lapátkanállal, és a másik oldalát is készre sütjük - ez oldalanként kb. 1 perc, vagy még kevesebb :-)
3. Tányérra csúsztatjuk, fóliával letakarva melegen tartjuk addig, míg az összes el nem készül.
4. Melegen, házi lekvárral/mogyorókrémmel/csokikrémmel tálaljuk. Én meggylekvárral, sárgarépa lekvárral, illetve nutellával is fogyasztottam. 


A palacsintát még vasárnap készítettem, ezzel vártam "haza" a szobatársaimat. ^^
És végezetül néhány kép a konyhánkról, vagy amit annak nevezünk, hogy lássátok, hol készülnek ezután a finomságaim. ^^





És az ernyőm. ^^ Akkoracska a szobánk, hogy nem lehet ott szárítani. A konyha meg szerencsére majdnem velünk szemben található, így simán tudok ott szárítani ernyőt. :D


Viki, köszi szépen a receptet! nagyon gyors, egyszerű, tuti elkészül még máskor is! :) És a csirkecsíkok is! :)
Kellemes napot kívánok!
Bella

4 megjegyzés:

  1. hmmm.. biztos finom volt!! :$

    VálaszTörlés
  2. Fincsi lehetett:) Talpraesett vagy nagyon, hogy ott is elkészítetted:)
    Ahogy látom elég sivár a konyhátok:)
    Van egy tanítványom nekem is, aki első éves a filón és ott lakik a Hasdeuban, csak nem tudom hányasban. László Ágota a neve.

    VálaszTörlés
  3. Jó választás, finom lehetett! :) Ügyesen megoldottad a költözködés közben/mellett és kellő konyhai felszereltség híján is! :)

    VálaszTörlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből