Sziasztok!
Ma egy kissé gusztustalan (legalábbis anyukám szerint^^), de annál finomabb receptet szeretnék megosztani veletek, ami még valamikor februárban készült. A képek minőségéért előre is bocsánat, már sötétedett, mikor a kaja készült (akkor még elég korán sötétedett) - de a lényeg így is látszik rajta. :)
Maga az ötlet Ottis blogjáról származik, de én picit változtattam rajta.
Hozzávalók (kb 4-5 személy): 50 dkg csirkemell, 1 kisebb fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 4 szál sárgarépa, kevés olaj, kb 2 dl tejföl, só, bors, petrezselyemzöld, köretnek száraztészta - jelen esetben csigatészta.
Elkészítés:
1. Megpucoltam a zöldségeket és a csirkét, utóbbit fel is kockéztam.
2. Az apróra vágott hagymát és a megtört fokhagymát picit áthúztam forró olajon, erre jött a felkockázott csirke.
3. Míg a csirke készült, lereszeltem a répát.
4. A félig elkészült csirkére öntöttem a répát, néha belekavartam.
5. Mikor elkészült, pár kanál tejfölet kanalaztam bele, majd ízeséítettem a fűszerekkel.
6. Végül főtt tésztával tálaltam, ekkor került rá egy csipet szárított petrezselyem (mert akkor éppen nem volt itthon friss)
Pofonegyszerű és nagyon finom ez a kaja, csak ajánlani tudom!
Ti szeretitek a csirkét? Hát a sárgarépát?
Mi volt a mai ebéd?
Szép napot!
Bella