2015. május 27., szerda

Recept | "Kínai" szezámmagos csirke

Sziasztok!

Ma egy olyan receptet mutatok be nektek, amit még évekkel ezelőtt mentettem le, s még tavaly év végén készítettem el - hatalmas sikerrel. Nem csak én, szüleim is imádták. maga a recept azóta is várt a sorára, ezt jól jelzi az őszi vízjel is. :)


Hozzávalók:
Bundához: 9 ek liszt, 1 ek olaj (+ még a sütéshez), 1 tojás, 1 egész csirkemell, csipet só, kevés víz
Mázhoz: ketchup (én házit használtam, majdnem egy teljes üveggel ment el, de megérte, mert isteni finom volt!), chili (én csiliport használtam), méz, 3-4 ek szezámmag

Elkészítés
1. A csirkehúst felkockázzuk.
2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat és sűrű masszát kavarunk belőle.
3. Ha a tészta megvan, beleforgatjuk a csirkét.
4. A mázat egy másik tálba készítjük el, a hozzávalók összekavarásával.
5. Megsütjük a csirkét, ahogy kivesszük az olajból, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
6. Én a megmaradt mázat még ráöntöttem a tálban. Úgyis hamar magába szívja.


Ha jól emlékszem, mi első nap krumplipürével, másnap rizzsel fogyasztottuk, de akár szalmakrumpli mellé is el tudom képzelni.

Készítettetek már hasonlót?

Bella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből