Még júliusban, mikor az ananászos csirke receptjét megosztottam, említettem, hogy Édesanyám mesélt egy másik ananászos csirkés receptről is, melyet annak idején a vendéglőben különleges alkalmakkor készítettek.
Hozzávalók: csirkemell, ananászkonzerv, a panírhoz: liszt, tojás, só és bors.
Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, ízlés szerint fűszerezzük, mintha gordon bleu-t készítenénk. Annyi különbséggel, hogy a sonka-sajt kombó helyett mi most ananászt csavarunk bele. (Mi az ananászkarikákat félbe vágtuk, egy felet használtunk mindegyik csirkéhez tölteléknek.) Lisztbe, majd panírba mártogatva forró olajban sütjük meg.
Mi most natúr krumplival és ananászos fehérmártással fogyasztottuk, de szerintem rizzsel, salátával vagy krumplipürével is tökéletes lenne.
Készítettetek már hasonlót?
Szép napot!
Bella