2014. június 24., kedd

Recept | Hideg eper krémleves

Sziasztok!

Még négy héttel ezelőtt készült ez a finomság, nem is értem, eddig miért nem posztoltam ki. A Class fm-en hallottam Vágó Pirostól, másnap már el is készítettem. nekünk itthon nagyon ízlett! :)


A recept nagyon egyszerű: fogod az epret, majd natúr joghurttal vagy tejszínnel összeturmixolod. Lehet édesíteni is, ízlés szerint. Édesanyám cukorbeteg, így én egy nagyon kevés édesítőt használtam, aztán mi Édesapámmal még tettünk egy-egy kanál mézet is a sajátunkba.
Miután tányérba mertük, pár szem félbe vágott eperrel és apróra vágott citromfűvel díszítjük.

Lassan itt a málna szezon (sőt, valószínűleg nálatok már be is érett, itt, Csíkországban azért még picit várni kell rá^^), akár azzal is ki lehet próbálni! :)

Jó étvágyat!
Bella

2 megjegyzés:

  1. Ó nyami, de jól néz ki! Szerintem nálunk már nincs is most eper :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már nálunk is átvette helyét a cseresznye és a meggy. Amit én nem is bánok, mert valami hihetetlenül íztelen volt az eper, az ára viszont bűn magasan stagnált. :(

      Törlés

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből