Holnap lesz két hete hogy készült. Ezzel vártam haza a nagy csapatot: szüleimet, unokatesómat, és a lányát, Henikét, aki nálam is töltötte az éjszakát. ^^
A képek nem lettek túl jók, a meggyek is elfőttek (de már tudom, hogy miért^^), és a tejjel is elvágódott, de az íze az isteni volt! Pláne 5 éhes szájnak. :) És ez a lényeg, nem igaz?
A recept roppant egyszerű: odatesszük a fizet egy csepp sóval főni. Amíg fő, megmossuk a meggyeket, és elkészítjük egy kis tálkába az eresztéket is: egy kanál liszt kb 2 dl tejjel elkeverve. De bevallom őszintén, nem mértem le a tejet. Azért fontos, hogy az ereszték is meglegyen még mielőtt beletesszük a levesbe a gyümölcsöt, mert különben amíg elkészítjük, a gyümölcsünk szétfő és olyan csúnyácska lesz, mint az enyém. ^^
Amikor a víz felforrt, beletesszük a meggyet. Majd nemsokára az eresztéket is, ami kicsit besűríti a levesünket. Ha még szükséges, tejet is töltünk hozzá (én azt hiszem majdnem egy litert használtam fel).
Végül fahéjjal ízesítjük. Cukrot is tehetünk. Anyukám cukorbeteg, ezért én nem tettem a levesbe cukrot, hanem mindenki édesítette a tányérában: apukám és unokatesómék cukorral, Édesanyám édesítőporral, én meg mézzel. ^^
Friss petrezselyemzöldet is vágtam belé, anélkül már nem is tudnám elképzelni a meggylevest! :)
Ti szoktatok gyümölcs leveseket készíteni? Ha igen, hogyan?
Bella