A képek sem a legjobban, az első kettőnél főleg az én hibám, illetve azé, hogy nem tudok fotózni. :D A másodikon már Sungi is benne van, mert ott is épp merülgetett és minden fotó úgy készült, hogy kikapcsolt, én bekapcsoltam, elkészült a kép (vagy nem), ő ismét kikapcsolt...
A recept roppant egyszerű:
*piskótát készítünk (attól függően választjuk, hogy hány tojásos piskóta legyen, hogy mekkora adagot szeretnénk készíteni)
*5 tojásos piskótához mi egy cs. Dr. Oetker krémport használtam. (csak román oldalon találtam meg, így néz ki) + tej a por kikavarásához
Megsütjük a piskótát. Amíg hűl, addig elkészítjük a krémet a csomagolás hátoldalán lévő leírás alapján.
A kihűlt piskótát kettőbe )vagy háromba, ha elég nagy) vágjuk, krémmel töltjük.
Lehet glazúrt vagy fondant-ot is rá tenni. Ha fondant mellett döntünk, vigyázzunk, hogy a fondant és a piskóta közötti részhez is jusson egy kis krém!
Mi először Húsvétkor készítettük el. Akkor a piskótát kettőbe osztottuk, rolád is készült. A roládból megmaradt egy kis csokis krém, ezért a piskóta szeledbe jutott egy vékonyka csokis, majd rá a vaníliás. A glazúr szintén Dr. Oetkeres glazúr. Újabban azt is egyre gyakrabban használjuk, kevesebb macerával jár mint ha csokiból készítenénk.
A másodszor pár hete készítettük el. Kicsengetésem előtti héten, hogy legyen a vendégeknek, akik idejönnek és nem az étterembe. :D
Még szeptemberről maradt meg fondant (pedig rengetegszer használtuk már belőle, végül Édesapám szülinapi tortájánál fogyott el^^), és azzal borítottuk be.
Ugyanígy készült Édesapám idei tortája is. :)
Egy szelet az említett tortából. Bocsi a minőségért meg a háttérért, épp nagy tanulás közepette adtam magamnak 5 percet egy szeletre, az alatt készült a kép is. ^^
Ti szoktatok ilyen por-krémet használni?
Isa