Oldalak

2017. július 15., szombat

Recept | Egészséges nasi: sült édesburgonya


Sziasztok!

Sok helyen olvastam, láttam, hogy délutáni nasi gyanánt édesburgonyát vagy más zöldséget sütnek meg. Gondoltam, én is kipróbálom.


Amire szükséged van: édesburgonya, só, bors, zöldfűszerek (én tettem amit épp találtam; rozmaring, oregánó és friss kapor rémlik biztosra), olivaolaj.

Elkészítés:
A krumplit megmostam, majd szeleteltem, mintha szalmakrumplit készítenék. Egy tálba összekevertem egy evőkanál olivaolajat a fűszerekkel, ebbe forgattam bele a krumplikat, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket. Végül ami fűszeres olaj maradt még a tálban, azt is az édeskrumplira kenegettem egy szilikonecset segítségével. Előmelegített sütőben 40 percig sütöttem, de ez függ a sütő kapacitásától is.



Számomra tömény édes volt, ezért sajttal együtt fogyasztottam. Az édessége és állaga miatt nem lesz a kedvencem (gyanítom, ezért nem vagyok oda a sütőtökért sem), de egyszer meg lehet enni. Szüleimnek például ízlett.

Ti szoktatok hasonló nasit készíteni? Eseleg másként felhasználni az édesburgonyát?

Szép napot!
Bella