A mostani forduló házigazdája Rubin volt és Marka boszorkánykonyháját sorsolta ki nekem. Nagyon sok finomságot találtam nála, köztük ezt a kukoricás lepényt is.
Annyit még így az elején el kell árulnom, hogy csak a recept kedvéért vettem egy konzerv nyitót is. Eddig mindig a szobatársamét használtam, de ő pár napja kiköltözött. Nekem meg ott volt megvásárolva a konzervem, de nem volt amivel kinyissam^^ (Ki gondolta volna, hogy egy bicskán nincs konzervnyitó. :O) Szóval nyakamba vettem a várost, útközben még Édesanyámat is felhívtam, hogy mondja már meg, románul hogy van az hogy konzerv nyitó.^^ De végül nem volt szükségem az új információra, mert a (sokadik) üzletben, ahova betévedtem magyarok voltak az eladók.^^
Hozzávalók 15 darabhoz (kb 5-6 cm átmérőjűek):
10 púpozott kanál liszt
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
10 evőkanál tej
1 szál zöldhagyma apróra vágva
1 konzerv kukorica lecsöpögtetve
1 evőkanál olaj
só
bors
2,5 dkg reszelt parmezán
kevés olaj a sütéshez
Az eredeti recept olívaolajat használ, de az nálam nincs a koliban, így maradtam a hagyományosnál, illetve egy kanál apróra vágott petrezselymet is, de az szintén nem volt nekem.
Elkészítés:
1. A tojást a tejjel és az olajjal elkeverjük, sózzuk, borsózzuk.
2. Hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és csomómentesre keverjük. Ha nokedli-állagot kapunk, jól dolgoztunk.^^
3. Beleöntjük a konzerv kukoricákat, az apróra vágott hagymát (és a petrezselymet),a reszelt parmezánt, majd alaposan összedolgozzuk.
4. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd evőkanállal kis kupacokat szedünk a forró olajba és lelapogatjuk. Mindkét felét aranybarnára sütöttem.
Megjegyzés: