Remekül beleillik a Gionetta által kiírt 15. Süss!Alkoss!Díszíts! témájába, mely ezúttal a "Jaj de jó a habos sütemény!" lett! :)
Az elkészítése nagyon egyszerű: 8 tojásból készített piskótát, ez adta az alapot, a piskóta tésztáját házi eperszörppel áztatta be, de sokan ezt sima cukros vízzel oldják meg.
A krém és a bevonó is ugyanaz, vagyis tejszínhab! :) Anyukám nem tejszínből, hanem Dr. Oetker-es tejszínhabporból szokta készíteni a tejszínhabot, én már próbáltam tejszínből is.^^ Szóval ezt mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. :)
Miután bevonta tejszínhabbal, eprekkel díszítette (máskor felolvasztott zselatinba is bele szokta mártani a gyümölcsöket, de ez ezúttal elmaradt, csak úgy simán ment rá a tortára), majd olvasztott csokit csöpögtetett rá. :)
Nagyon hamar elfogyott. Nem is csoda, hogy ekkora sikere volt, hisz irtó finom volt! :)
Az utolsó képnél a hátteret nézzétek el nekem, de csak a teraszon volt elég fény a normális képhez, ott pedig csak a pokrócon tudtam fotózni. ^^ De legalább passzol a háttérhez. :)
Bella