Amúgy is gyakran nézelődöm a Főzni jó! Sütni még jobb! blogon, hisz ők is csíkiak, mint én, s ha ez nem lenne még elég indok, isteni finom és guszta étkeket mutatnak be. Nehéz is volt a dolgom, de végül ezt a receptet választottam, mert a bentlakás konyhájában is el tudtam készíteni.
Még január végén készült, nézzétek el nekem a majd' egy hónapos késést.
A receptet úgy hozom, ahogy HajniZoli blogján is olvasható, én csupán annyit változtattam, hogy spagetti helyett tésztát, illetve paradicsomlé helyett ketchup + natúr joghurt keveréket használtam, bazsalikom helyett pedig oregánó ment rá, mert csak ezek voltak itthon. :)
Hozzávalók:
1 csom. spagetti
50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 db piros húsú paprika
2-3 dl paradicsomlé
3 ek olaj
só, bors, bazsalikom
reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A hagymát, a paprikákat és a húst vékony csíkokra vágtam, a spagettit odatettem főni.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, rátettem a paprikát, néhány percet együtt pároltam, majd a hússal együtt a fűszereket is beletettem. Hagytam párolódni, majd a leszűrt spagettivel összekavartam. Rátöltöttem a paradicsomlevet és hagytam egy kicsit rotyogni.
Tálalásnál reszelt sajtot szórtunk a tetejére.