Oldalak

2012. december 13., csütörtök

Recept | Banános-csokikrémes piskotatekercs

Még indig régi receptet hozok, ez még húsvétkor készült, azóta is halogatom a posztolását.


5 tojásból sütöttünk piskótát, egy még mikor kivesszük a sütőből, melegen szeljük ketté ha nagyon felnőtt. Mi most krémest is készítettünk belőle, melynek receptjét itt olvashattátok már.
A piskotalapo(ka)t nedves konyharuhára tesszük és felcsavarjuk, így hagyjuk kihűlni.
Mi a krémet most Dr. Oetkeres krémporból készítettük el. Ha kihűlt a piskóta, kicsavarjuk, megkenjük a krémmel, egyik szélére egész banánt (vagy banánokat, attól függően, hogy mekkora a banán avagy a piskóta) teszünk és onnan csavarjuk fel.

Pár órára hűtőbe tesszük dermedni, majd éles késsel óvatosan vágjuk szeletekre.
Akármilyen krémmel, sőt,még lekvárral is meg lehet tölteni, mi a legelső tekercsünket baracklekvárral töltöttük. :)
Az elkészült roládot is lehet díszíteni: csokimáz, tejszínhab, vagy bármi mással, csak a képzelet zab hatát! ;) Mondjuk nálunk ez most épp elmaradt, de így is nagy keletje volt, ő fogyott el leghamarabb. ^^




Ti hogy álltok a piskótaroláddal? :)
Bella