Oldalak

2012. augusztus 8., szerda

Racept | Panírozott padlizsán

A ballagási bankettünkön ettem először ilyet. Annyira fincsi volt! Azonnal elvarázsolt, szerelem volt ez első találkozásra! ♥
Mikor hazaértem, anyukámnak felvázoltam, hogy mit ettem, mi lehetett benne, addig nem is nyugodtam, míg ki nem tanulmányoztuk, hogy mi is lehetett az a finomság, amit a banketten ettem.
Szerencsére már elsőre tökéletesen eltaláltuk az ízét! ♥ Épp vendégségben volt Tatám és a felesége, Pannika, nekik is nagyon ízlett, így nem is maradt túl sok a fotózáshoz.
Azóta már sokszor elkészült, mindig hamar el is fogy. :)








Pontos mennyiségeket nem tudok írni, mert sosem mértük le.

Hozzávalók: padlizsán, sajt, préselt sonka, tojás és liszt a panírhoz, olaj a sütéshez.

A padlizsánokat meghámozzuk, nem túl vastag, de ne is túl vékony szeletekre vágjuk. A sajtot is felszeleteljük, a préselt sonkát az üzletben szoktuk felszeleteltetni. Ha nagyobb a sonka vagy a sajt átmérője, mint a padlizsáné, nyugodtan el lehet vágni.
A padlizsánt sózzuk, borsózzuk.
Két szelet padlizsán közé teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot.
Ezután lisztbe mártjuk őket. A liszt után felvert tojásba, végül olajban kisütjük őket.

Ennyi az egész. :) Én imádom! :D

Ti próbáltátok már? :) Szeretitek a padlizsánt? hogyan szoktátok felhasználni? Esetleg mi a kedvenc padlizsános ételetek?
Tudtátok, hogy fehér padlizsán is létezik? Ha kíváncsiak vagytok rá, Katánál még képet is nézhettek!

Bella