Oldalak

2012. augusztus 26., vasárnap

Recept | Almás kavart tészta

Aki rendszeresen visszatér hozzám, a bal oldalsó sávban biztosan észrevette már a Vikvi által kiírt játék képét. :) Most Vikvi utolsó feltételét szeretném teljesíteni, és bemutatni egy nagyon finom almás süteményt.
A kavart tészta úgy készült, mint a meggyes testvére.



Hozzávalók: 
fél kg liszt, fél kg cukor, fél liter tej, 20dkg zsiradék (zsír, vaj vagy margarin), 5 tojás, 1 cs sütőpor, 1 cs. vaníliás cukor, ízlés szerint rum aroma és reszelt citromhéj, 60 dkg szeletelt\darabolt alma


Elkészítés:
1. A tojásokat megmossuk. A tojásfehérjét a cukor felével habbá verjük.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, a zsiradékkal.
3. A sütőport felfuttatjuk egy pár csepp citromlével, majd ezt is hozzákeverjük a sárgájához.
4. Ha tört fehérre kevertük a sárgáját, lassan hozzáadjuk a lisztet és a tejet is. 
5. Ha elkevertük, jöhet a kemény habbá vert fehérje, lassan adagoljuk, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
6. A tésztát rum aromával, reszelt citromhéjjal ízesíthetjük, majd bélelt tepsibe öntjük a felét
7. A megpucolt, hámozott, szeletelt vagy darabolt almát cukrozzuk, fahéjjal szórjuk, egy kevés lisztet szórunk rá, majd a tésztára rakjuk őket. 
8. Az almára öntjük a tészta másik felét is, sütőbe tesszük.
9. Mi 35 percig sütöttük, utána még visszatettük kicsit, de a mi tűzhelyünk nagyon régi és szeszélyes. ^^ Mindenki tudja, a sajátja körülbelül mire képes. ;) Tűpróbát azért ne felejtsük el.


A napokban még jövök almás receptekkel, mert rengeteget felhalmoztam az utóbbi hetekben. :)

Bella