Vasárnap kaptunk egy kevés ordát, de ilyen melegben nem lehet sokáig tartani, én rögtön tettem is róla: megettem úgy magára rögtön két szeletet. :D Aztán nem sokáig tanakodtam, hogy buktába vagy palacsintába használjam-e fel. ^^ De apukámat is megnyugtattam, aki inkább buktát szeretett volna, hogy a következő adagból már az fog készülni. ^^ Csak már lenne itt az a következő adag! ♥
A palacsintát szerintem mindenki a megszokott módon készítse el én általában 4 tojásból készítem, kb 15 kanál liszttel, két csipet citromhéjjal, tejjel, szifonnal hígítom, míg el nem érem a megfelelő állagot.
Ordás töltelék: az ordát villával összetöröm, egy tojás sárgája (ez nagy melegbe el is hanyagolható, én jobban szeretem vele, ezért most is tettem, no meg nálunk nem szokott maradni másnapra is, így a romlástól sem kell tartani^^), egy evőkanál cukor, kapor. Az összetevőket jól összekavarjuk, míg az orda fincsi krémes nem lesz. Utána lehet vele kenegetni a palacsintákat. ^^
Ti szoktatok ilyen finomságot készíteni? :)
Bella