A recept a Zsírégető program c. könyvből van.
Narancsos sertésszelet
Hozzávalók:
125-175 g sertésszelet, amelyről minden zsírt eltávolítunk
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 kis gerezd fokhagyma, összezúzva
4 kardamomtokból származó magok, összezúzva (ízlés szerint - nekünk akkor még nem volt itthon, így nálam kimaradt)
1 teáskanál olívaolaj
1 narancs leve
1 teáskanál alacsony zsírtartalmú tejszín vagy friss túró )én már nem vagyok benne biztos, de azt hiszem, natúr joghurtot használtam)
1 maroknyi zsázsa, összevágva (ez nálam kimaradt, mivel nincs itthon)
1 evőkanál petrezselyem, összevágva
só és bors
A tálaláshoz:
barna tizs
zöldfélék, például brokkoli, cukorborsó
(Nálam ez ugyebár a paszuly volt^^)
Elkészítés:
1. Éles késsel vágjunk sok apró "zsebecskét" a sertésszeletbe. Keverjük össze a narancshéjat, a fokhagymát, a kardamommagokat, sózzuk és borsózzuk meg, és töltösük a zsebecskékbe.
2. Melegítsük meg a serpenyő teljes felületét befedő olajat. helyezzük a hússzeletet a serpenyőbe, és gyakran megfordítva süssük fedő alatt oldalanként 10-10 percig, hogy jól átsüljön.
A legvastagabb részén késsel ellenőrizzük, átsült-e. Ha színtelen lé jön ki belőle, akkor kész van. Vegyük ki előmelegített tálcára.
3. Tegyük a serpenyőbe a narancslevet, a tejfölt vagy a friss turót, a zsázsát és a petrezselymet, és keverjük jól össze a szafttal. Ha felforrt, öntsük a hússzeletre; tálaljuk rizzsel és zöldségekkel.
A képeken nem csak egy adag látható. :) Amúgy tényleg nagyon fincsi volt! :)
Jó étvágyat!
Isa