Rengeteg finomság található a blogon, nem egyet én is elmentettem a Receptkönyvembe, így biztos még visszatérek hozzá! Mindenkinek ajánlom! :)
Én a zserbó szeletet választottam. A képekért elnézést kérek, de még mindig nem vagyunk túl jóban a fényképezőgépemmel...sőt, azt hiszem, a mi kapcsolatunk már végleg megromlott...
Ugyanilyen finomságot készítettünk Édesanyámmal a szalagavatóra is.
Itt csomagolom. Vendégségbe készült. |
Anyukám szeletelte, én csomagoltam. Egészséges munkamegosztás.^^ |
Azért pár szelet maradt nekünk is otthonra. Bár gondolhatjátok, milyen hamar elfogyott. Én nagyon szeretem a zserbót! Szerintem máskor is fogunk készíteni! Valakinél mákos változatban is láttam, úgy is szívesen kipróbálnám! (:
A receptet Marcsi blogjáról másolom be. Mi néhol változtattunk rajta Édesanyámmal. A mázat például Dr. Oetkeres porból készítettük(azt hiszem ilyenből, bár már nem vennék mérget rá), mert hamar megy, és biztos siker.
Hozzávalók:
A tésztához:
0,5 dl tej
2-3 db kockacukor
2,5 dkg élesztő
0,5 kg liszt
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 dl tejföl
A csokimáz hozzávalói:
12 dkg kristálycukor
2 evőkanál kakaópor
1-2 evőkanál tej
5 dkg margarin
Elkészítés:
Tészta:
Szükség van még baracklekvárra és ízlés szerint porcukrozott darált dióra.
A tejet a kockacukorral megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt.Kicsit állni hagyjuk.
Addig a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót is, az élesztős tejjel együtt.
3 cipóba osztjuk, fél órát pihentetjük.
A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük.
Kinyújtjuk az egyik cipót, beletesszük a tepsibe.Baracklekvárral megkenjük, porcukros dióval megszórjuk.
Rátesszük a következő kinyújtott cipót. Erre ismét lekvárt kenünk és darált diót szórunk.
Majd a harmadik kinyújtott cipót is rátesszük.
180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.
Ha kihűlt csokimázzal bevonjuk a tetejét.
Csokimáz:
A kristálycukrot a kakaóporral és a tejjel összefőzzük, addig amíg a kristálycukor el nem olvad.Ha levettük a tűzhelyről belekeverjük a margarint.
Jó étvágyat!
Isa