Hozzávalók:
30 dkg liszt
4 tojás sárgája
14 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl tej
3-4 evőkanál barna cukor
kimagozott meggy
30 dkg liszt
4 tojás sárgája
14 dkg margarin
1 dkg élesztő
1 dl tej
3-4 evőkanál barna cukor
kimagozott meggy
A töltelékhez:
20 dkg darált dió
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg darált dió
4 tojásfehérje
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
A lapok hosszabb széleit hintsük meg kevés zsemlemorzsával és rakjuk rá a kimagozott meggyszemeket. A tészta két szélét a közepe felé haladva, a meggyel együtt tekerjük fel, mint a palacsintát, de a tészta közepét három centis sávban hagyjuk üresen, ide kerül majd a dióhabos töltelék. Ehhez a tojásfehérjéket verjük kemény állagúra a cukorral, a vaníliás cukorral és forgassuk bele a darált diót.
Kenjük meg a tészta tetejét kevés tejföllel, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Saját megjegyzés: Elfelejtettem, hogy az idén nem fagyasztottunk le meggyet, de szerencsére főztünk be meggy dzsemet, szép éppen megmaradtak a szemek, így a sütimhez azt használtam. Darált dió helyett kókuszreszeléket használtam, a bejglik miatt volt épp elég diós sütemény. :)
Íme a kép a Nők Lapja Café honlapjáról, diós kiadásban:
Jó étvágyat annak, aki kedvet érez az elkészítéséhez! Nekem nagyon ízlett. (:
Isa