2017. július 12., szerda

NOTD | Utazás Máltára

Sziasztok!

Sajnos ez az utazáscsak képzeletbeli lesz. Méghozzá a máltai tengerpartra, Noémi meghívására. Én még nem voltam Máltán, de úgy gondoltam, ez nem szegi kedvem, hogy egy csodás tengerparti manikűrt ne készítsek erre a témára.


Már pár hete vágyom valami nyáriasra, de mindig közbejött valami - vagy épp zselé volt a körmeimen, vagy nem volt időm, vagy lagzira készítettem magamnak lakkzselés manit, ami ugye nem két napig tart... na de végre szabad lett az egyik kezem! Úgyhogy nosza neki, amint szombaton délután haza értem a tanfolyamról, nekiestem a mnikűrnek. Interneten keresgéltem előzőleg inspirációt, aztán ráakadtam egy manikűrre, ami nagyon megtetszett. Csak akkor vettem észre, hogy amőgy az egyik kedvenc köröm lányom alkotása, mikor most a bejegyzéshez meg akartam keresni az eredeti bejegyzést, amit itt elis értek.


A készítése kapcsán ismét kisebb dührohamot kaptam. No, nem a minta bonyolultsága vagy ügyetlenkedésem okán. Már az alapanyagok előkeresése kiverte nálam a biztosítékot. Ugyanis nem találtam a kék kaviárgyöngyeimet. Nincs mit tenni, akkor jönnek a glitterek... igen ám, de a kék glittereimnek is nyomveszett akkor, mikor a kaviárgyöngyeimnek meg a többi lakkos cuccomnak is... és itt ismét eltört a mécses. Sajnálom, hogy ismét emiatt panaszkodom itt nektek, de engem úgy neveltek, hogy ami nem az enyém, ahhoz nem nyúlok, és az, hogy nem csak egy kis apróságot tulajdonítottak el tőlem, hanem többet, ráadásul voltak köztük értékesebb darabok is... egyszerűen nem tudom feldolgozni, és mindahányszor keresem azt, ami nincs, felháborodok, elszomorodok és baromira csalódott leszek...
Ígérem, itt be is fejezem a siránkozást, de most ismét muszáj volt kiírnom magamból. Szóval a kék glittereknél tartottam. Szerencsére az egyik glitter-keverékemben voltak sötétkék darabok is, így onnan halásztam ki pár szemet. Nem lett olyan szép, mint kaviárgyöngyökkel lett volna, de nekem végül így is nagyon tetszett - s szerencsére nem csak nekem. :)



Pár szót még a manikűrről: több helyen is olvastam, és tanultuk is, hogy a hagyományos körömlakkok és lakkzselék, zselék anyaga egymással nem kompatibilesek, ergo nem kötnek egymáson. Ugye őgy tanul az ember, én legalábbis mindenképp, ha saját bőrén tapasztal. A legutóbbi tesztcsomagomban kértem egy UV fedőlakkot a BPS-től. Gondoltam, na most kipróbálom körömlakkra kenve. Az alap sima körömlakk, sőt, a manikűr is sima körömlakkokkal készült. Aztán jött egy réteg UV fixálásmentes vedőlakk. A középső ujjamon ebbe nyomkodtam bele a díszeket, aztán köttettem. És kész is voltam.

Nem kötött csontkeményre. Tehát ha a körmömmel végigkarcol(nám)om, megmarad a nyomda, de a párnanyomok például nem maradtak meg benne. Az első éjjel csak az egyik kis kaviár esett le, amit mondjuk nem csodálok, mert nagyon a szélére sikerül raknom. Igaz, nem mosogattam sokat, de a lakk nem vált szét, nem pattogott még. Egyedül a nagyobb díszk teteje kopott picit meg, de amint észrevettem, picit megérintgettem átlátszó lakkal.


Plusz pozitívuma a fedőlakknak a csodálatos fény mellett, hogy a barack lakk apró csillámjait jól kihozta. Két éve, mikor teszteltem, még arról számoltam be, hogy a lakkért, hisz a csillámok csak üvegben jönnek elő. Most a körmeimen is nagyon jól megfigyelhetőek. :)

Használt lakkok, termékek: ANNY I'm in heaven, SaintGill Color Show 07, Moyra No. 03, Golden Rose Holiday 82, BornPrettyStore No Wipe Top Coat, BPS arany díszítőelemek (kagyló, kaviárgyöngyök és szegecs is ugyanarról a tárcsáról van), BPS fehér irizáló kövek, kék glitterek.


Picit sokat szövegeltem, rég volt ilyen a blogon. Remélem, nem untattalak benneteket. :)

Hogy tetszik nektek a manikűr? Jártatok már Máltán?

Szép napot!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből