2017. február 22., szerda

HAUL | November-Január szerzeménye

Sziasztok!

Az elmúlt három hónapban elég sok új dologra tettem szert, ennek főként a Karácsonyhoz van köze, ilyenkor saját magam részére is gyakrabban nyílik meg a pénztárcám. Mutatom, mi került a birtokomba a november-január hónapok alatt.



 Novemberben voltunk a Csengő vers elnevezéső játékos rendzvényen. Itt nem csak a gyerekek, de a felkészítő tanárok is kaptak csomagot, az alábbi kincsek voltak benne. A csoki a fotózást már nem érte meg.^^



A doboz azóta édessgées doboz szerepét tölti be.




Gyönyörű ez a Herlitz határidőnapló. Kész öröm kézbe venni. A belseje a szokásos tartalmakkal, sablonoldalakkal van feltöltve, az utolsó oldalakon viszont felnőtt kifestő és egy Románia térkép is helyet kapott.







December elején a szomszéd faluból két kolléganőnk jött át, hogy becsábítsanak minket Bákóba. Egy jó kis csajos nap, plázázás és sok új holmi lett az eredmény.


Imádom azt a hópelyhes pizsamanadrágot. :D A rózsaszín pulcsival csak az a gond, hogy nagyon bolyhosodik, viszont annyira pihepuha, hogy nagy kedvenc vált belőle.


A bákói plázában is van Pepco, így ott is bevásároltam. A házhoz órát, műanyag edényt, folyékonyszappantartót vettem, magamnak pedig egy csillagos fényfüzért. Míg Moldvában laktam, ez a füzér töltötte be az éjjelilámba szerepét is. nagyon szerettem. :)


December végén, egy nappal a hazautazás előtt ismét bementünk Bákóba, bevásárolni. Régóta kinéztem ezeket a bordós és pezsgő színű díszeket, végól hozzá passzoló bordós-barna girland is jött velem haza, az édességek (Rafaello, Ferrero Rocher, Mon Cherri, Kinder csoki) pedig karácsonyi ajándékként a rokonoknak, keresztgyermekeknek.



A Moldvában tanító tanárok karácsonyi csomagokat is kaptak. Mindent nem volt alkalmam lefotózni, énekes könyv, novelláskötet, tusfürdő, szappan, édesség és pezsgő is maradt le a képekről.



Olyan gyönyörű a csomagolása, nem volt még szívem felbontani.

Ezt a két szalagot még Bákóban vásároltam, azt hittem, lesz majd időm kézműveskedni, tévedtem.^^
 December közepén a Romániai Magyar Pedagógusok Szüvetségétől is kaptunk egy csomagot, csupa olyan hasznosdologgal, ami segítheti egy tanító munkáját: jegyzetfüzetekre, határidőnaplóra, tollra mindig szükség van. Emellett még egy verseskötetet és a Magiszter kiadvány egy példányát kaptuk meg, illetve egy képeslapot, ami sajnos lemaradt a képről, mert az egyik könyvbe tettem és megfeledkeztem róla.









Az Angyalkám nagyon termékeny volt, Édesanyám nagyon is tudta, mire van nagy szükségem: meleg házicipő, amiben nem fagy meg a lábam, új nadrágok, zoknik (abból sosem elég, ti is így vagytok vele?)


Ezt nagynénémtől kaptam. Én nem szeretem, mert túl puha az alja, nem tratja a bokámat és fáj benne a lábam.

Az előző GriSportos bakancsom pont decemberben ment tönkre 7-8 év szolgálat után. A bokám és térdem miatt más lábbelibn nem nagyon merek télvész idején, a jeges utakon megindulni, így vásároltam egy újabbat. Ennek a színe is jobban tetszik, 7-8 év alatt sokat fejlődött a cipők designja. :D



A kedvenc fekete sapim a kolléganőm autójában maradt, az meg legény és leány legyen a talpán, ki Csík környékén télen sapka nélkül meg mer indulni. Én is bepróbálkoztam vele, két nap múlva gyógyszeres kezelés lett a vége, na, akkor döntöttem el, hogy bizony beszerzek egy sapkát. Nem bántam meg a döntést, pláne, mert a kedvenc sapim azóta sem lett meg. :(

Pihepuha Dormeo takaró és párna, erre is nagy szükségem volt már.






A Cosmetic Plant termékeket még 2012-ben szereztem be, én nagyon szerettem őket, de mikor újra akartam vásárolni, sehol sem találtam, így mikor most újra rájuk bukkantam, egy percig sem gondolkodtam, hogy újra a kosaramba kerüljenek-e.




Itthon egyáltalán nem volt nyomdapárnám, viszont tudtam, hogy útban van egy, ezért nem akartam drágább Moyrásat vásárolni, meglepően jól boldogultam ezzel a rózsaszínnel is.

BPS teszt csomag is várt rám, részleteket itt olvashattok a termékekről: szilikon munkalap, hópelyhes vizes matrica, BP-X08 nyomdalemez

Glittereket és egy karácsonyi nyomdalemezt is rendeltem, utóbbit pár nappal a rendelés leadása után egy játék során meg is nyertem, így a lemezből dupláznom is sikerült.
 Karácsony és Szilveszter között köbö félóton a kis notebook-om úgy döntött, hogy megbolondul. A billentyűzetén néhány gomb (mindig ugyanazok: d, f, g, j, k, l, é, p, space, jobbra nyíl) néha nem múködik. HIába az újraíndítás. Aztán gondol egyet, és megint megy... máskor meg napokig nem... szóval nem volt mit tenni, muszáj volt egy új gépet beszereznem. :( Sajnos a SONY már nem utazik számítógépekben, laptopokban, így más márka után kellett nézzek. Végül egy ASUS mellett döntöttem, de nem lett szerelem sem első, sem második, sem sokadik látásra. Nem szeretem. El is neveztem Árésznak. A háború istene tökéletesen passuoló név hozzá: kattog, pattog, utálom, hogy nagy, hogy nem mindig csatlakozik a netre automatikusan, hogy néha baromira lelassul, hogy a fedőlapján csúnyán látszik, ha valaki hozzámatat, hogy sehol nem mutatja, ha a CAPS LOCK, NUM LK és hasonló billentyűk le vannak nyomva, hogy a kikapcsológomb nem külön kapott valahol helyett, hanem a legfelső sor jobb sarkában, ezért gyakran arra nyomok, mikor a - billentyűre szeretnék,... a kevéske pozitívuma, hogy kisebb a súlya, mint 2kg és működőképes, no meg hangosabb a hangszórója, mint az előző notebookom.


Azt hiszem, ennyi lett volna november-január. :)

Van olyan, ami nektek is megvan?

Szép napot!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből