2015. december 28., hétfő

HAUL | November-December gigazsákmánya


Sziasztok!

Bár nem terveztem, hogy sok mindent vásárolok, mégis szép rengeteg dolog került az elmúlt két hónapban a birtokomba. Ha kíváncsi vagy, melyek voltak ezek, olvass tovább! :)


Kezdeném a sort rögtön a BornPettyStore webshoptól érkezett tesztcsomagommal, amit még november közepén kaptam.

Tesztet és a matricákkal készült manikűröket itt találtok.
Pontosan egy héttel a BPS-től érkezett tesztcsomag után célba ért a LadyQueen webshoptól kapott csomagocska is. :)

Gondosan becsomagolva érkezett

A csomag két ív vizes matricát, egy karácsonyi nyomdalemezt, neon szegecseket és egy nyomdapárna-készletet tartalmazott.
 Aznap, mikor kivettem a postáról a fenti kis csomagot, egy nagyobb bevásárlótúrát is tettem. Szükségem volt néhány dologra a karácsonyi készülődéshez - aztán ahogy az lenni szokott, becsúszott még egy-két dolog.

Vatelin (eddig csak a bagoly kitömésére használtam), natúr színű hímzővászon (szintén a bagolynál használtam), arany és ezüst színű scrapbook papír (az arany papírt láthattátok már felhasználva itt, itt és itt), piros karton papír, barna és rózsaszín színes papír, bézs és karácsonyi mintás filc, illetve kétoldalú ragasztó, ami azóta egyik legjobb barátommá vált (többek között itt és itt is használtam már)


Mivel karácsonyi ajándékként két szoknyát is varrattunk, szükségem volt egy új csizmára is. Az egész város bejártam (drága, minőségi üzletektől elkezdve a kínai boltokig - végül az egyik utóbbi áruházban találtam), mire találtam olyat, aminek a talpa olyan gumis anyagból készült, amelyben hajlandó vagyok kilépni télvész idején a lakásól.
Már láthattátok is, hogy hogyan áll rajtam, ebben az outfit instagram bejegyzésben.
 Apropó, gagyi cuccok. Elékeztek még az előző haul posztomban bemutatott táskámra? Na. Tönkrement. Egy hónapig sem bírta. Természetesen, a legrosszabbkor...-.- Épp Bukarestbe készültem egy konferenciára. Ahogy kiléptem nagy pakkal a lépcsőházból, rögtön lezuttyant a földre. Előre még azt hittem, csak a csat csúszott ki. nagyot néztem, mikor rájöttem, hogy szó szerint kiszakad a pánt, egy aprónak nem mondható lyukat eredményezve a táska oldalán...-.- Úgyhogy bukaresti út lefújva, én meg visszatértem a 10 éves, már rongyosra használt táskámhoz. Újat tuti nem fogok már venni, inkább gyűjtöm a pénzt a már hosszú évek óta áhított álomtáskámra, az Esztány-táskára.

December 10-én (november első napjaiban megrendeltem, 11-én írtak, hogy postázva lett, és egy kerek hónapig utazott hozzám) megérkezett a BPSről rendelt kis csomagocskám is. Olyan cukin be volt csomagolva, hogy akkor sem törhettek volna össze benne a lakkok, ha akarnak. :D


Fehér és fekete 5ml-es nyomdalakkok
 Úgy tűnik, mindig akkor jön rám a vásárolhatnék, ha a postára kell menni. :D Ugyanis aznap, mikor a postán jártam, ismét betértem egy-két üzletbe. Még szerencse, hogy aznap laptopot is torna cuccot is kellett magammal vigyek, így hátizsák volt nálam, különben nem fért volna bele ennyi minden a táskámba. :D Sőt, így is csak nehezen. :D

A BornPrettyStore BP 01-es karácsonyi nyomdalamézéről már itt olvashattok véleményt.
 Elmesélem a Moyra nyomdalemezek történetét. Piciny városkánkban (Csíkszereda, ugyebár) van egy fodrász-műkörmös boltocska. A postás napom előtti nap egyetemről hazafele tettem egy kitérőt a boltba. Nem gondoltam, hogy lesznek nyomdalemezek, de úgy voltam vele, egy próbát megér. Aztán szépen le is esett az állam, mikor az eladó leányzó hatalmas mosollyal rávágta, hogy "Persze, van" és már fordult is, hogy elém tegye a palettákat. Akkor csak három féle volt, viszont egyik sem nyerte el a tetszésemet. A lány mondta, hogy adtak már le rendelést, következő hétre kéne megérkezzen, aztán felírta a telefonszámomat, hogy majd szól. Persze, nem távoztam üres kézzel akkor sem, két Moyra lakk jött velem haza, amit Istagramon meg is osztottam veletek.


Visszatérve a sztorihoz, már másnap (a nagy vásárlás közepette^^) jött az SMS, hogy megjöttek a paletták! Természetesen végül a boltocskában kötöttem ki és rögtön le is csaptam erre a három szépségre.

Celebration, Fabric Texture, Damask Drapery
 Már lassan két éve használok folyamatosan Wash&Go-t, a hajamnak viszont már szöksége van a váltásra, így került képbe a Head&Shoulders. Általában ezt a két márkát szoktam felváltva használni.
 Már többször is említettem, hogy a kedvenc lakklemosóm az Eszter. Eddig is nagyon imádtam a citrusos illata miatt, de most váltottak és ilyen édeskés, nagyon-nagyon kellemes illatot kapott. Én imádom! Sajnos nem mindig lehet kapni, így bár a vásárláskor még az előző üvegnek épp csak hozzákezdtem, mikor megpillantottam, hogy van a boltban, rögtön lecsaptam rá. Utólag kiderült, jól is tettem, mert a nyomdalemezek tesztelésénél nagyon sok lemosó, az üveg fele, elment.
 Miközben Cincnek állítottam össze a baglyot, rá kellett jönnöm, hogy piros fonalam igencsak fogytán van, így betértem a fonalas boltba is, két nagyon hasonló árnyalatot vásároltam.
 Voltam hobbi boltban is. Nem tudom, mennyire látszik, de egy piros és egy bordó ív filc is a kosárkámba került. Mikor előzőleg (ahol a színes papírok vannak) jártam a boltban, felfedeztem ezt a kapszálószerű szerkezetet. Akkor csak kinéztem magamnak, most viszont meg is vásároltam.
 Végre valahára annyira megnőtt a hajam, hogy kontyot tudok kötni. Nagyon zavar a hosszú haj, így mindig fel van kötve, viszont mivel nagyon dús, nem szeretem lófarokban, mert úgy kileng, mint az inga. (Ez akkor volt nagyon durva, mikor hátközépig/fenékig érő hajam annyira kilengett, hogy járás közben még én is láttam hol egyik, hol másik oldalamon) Ezért mindig kontyolva hordom. Kényelmes, szerintem jól is áll, szóval szeretem. :) Viszont azok a hajgumik, amik normálisan meg is fogják, nagyon rikító színűek, ezért régebb egy fekete hajpánttal takartam el (szintén hajguminak használva^^). Erre viszont az elmúlt két évben a rövid haj miatt nem volt szükség. Pár hónapja még a kezembe akadt, és meg is jegyeztem magamnak, hogy jó lesz olyan helyre rakni, ahol könnyen megtalálom, mert nemsokára szükségem lesz rá, de ahogy az lenni szokott, pont az ilyen jó helyekre nem akad rá utólag az ember... szóval vásárolnom kellett egy másik hajpántot.

Ők is mind-mind a postás-moyrás vásárlókörút alkalmával landoltak nálam

Még nem használtam. Amúgy Palkó blogján láttam először. Ő több díszhez is ezt a szerkezetet használta. Kíváncsi vagyok, nálam hogyan fog szuperálni.^^

A csomagolásból kivett hajpánt^^
 Igazi karácsonyi meglepetésként 23-án megérkezett Dalmi és Cinti levele is, apró meglepetésekkel és egy-egy szívmelengető levéllel. ♥♥

Gyönyörű karácsonyfadísz egyik és másik oldala, Cinctől.

Dalmitól

A matricát élesben is láthattátok már, ebben a bejegyzésben közzétett manikűrön.


Üröm az örömben, hogy az én csomagom még mindig nem érkezett meg Cinchez, pedig egy nappal hamarabb is postára adtam, mint ő az enyémet, az mégis megjött már. :( Nem vagyok egy rosszindulatú ember, de ha az egyik "kedves" postai alkalmazottnak tetszett meg a csomag, szívből kívánom, hogy saját bőrén megtapasztalja: Isten nem bottal ver.

Legyen szép napotok!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből