2015. július 10., péntek

Recept | Egzotikus csirkekockák

Sziasztok!

Ma ismét egy recepttel készültem nektek, melyet múlt vasárnap készítettem el a családnak. Már évek óta terveztem kipróbálni a receptet, még annak idején egy Diákabrakban találtam rá, ki is írtam szépen magamnak a kis receptes füzetecskémbe. Aztán pár hete Timinél is felbukkant a recept, ez volt az utolsó löket, hogy én magam is elkészítsem.


A receptet is Timitől hozom, én csak annyit változtattam rajta, hogy tejszín helyett tejfölet használtam, illetve kis ananászlevet is hozzáadtam.

Hozzávalók:
2 csirkemell, 1 konzerv ananász, 3 ek tejföl, 1 ek liszt, meleg víz és/vagy ananászlé a szükséges

Elkészítés:
1. Az ananászról a levet lecsepegtetjük, ha szükséges, kockázd fel. (Nekem is most kör alakú ananászkonzervem volt)

2. A csirkemellet kockákra vágjuk, majd egy nagyon kis szelet vajon és kb egy ek olajon sóval, borssal megsütjük. 
3. Időközben odatehetünk egy kis vizet is melegedni, arra az esetre, ha a mártásunk megkövetelné. Nekem most amúgy is volt meleg vizem, mert a rizshez is kellett.
4. Amikor szép fehér lesz a husi, 1 ek lisztet szórj rá, majd gyorsan kavargasd, hogy megpiruljon a liszt, de ne égjen meg, különben kesernyés lesz, viszont a pirított liszttel finomabb és krémesebb lesz a mártás.
5. Add hozzá a lecsepegtetett ananász darabokat és add hozzá a 3 ek tejfölet.
6. Hagyd, hogy összekészüljön, közben kavargasd néha. Ha szükségét érzed, önts hozzá egy kis ananászlevet és/vagy meleg vizet is (langyos is jó, a lényeg, hogy ne hideg legyen, különben megáll a fövésben/sülésben)


Én sárgarépás rizset készítettem hozzá köretnek, illetve frissen sarvalt káposztát salátaként. Anyukám mesélt egy másik ananászos csirkéről is, melyet anno a vendéglőben készített, majd azt is ki fogjuk próbálni. :)

Nálunk nagyon nagy sikert aratott. Édesapám, aki amúgy csak nagyon keveset szokott enni, még repetázott is, ami a lehető legnagyobb elismerés. :) Másnapra nem is maradt belőle egy adagnál több.
A tejföl és ananász miatt savanykásan édes, nagyon finom! :)

Ti készítettetek már ananászos csirkét? Hogy ízlett?

Szép napot,
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből