2015. május 12., kedd

Recept | Bagettben sült reggelire

Sziasztok!

A ma bemutatott receptet még november készítettem. Barátnőm falán posztolta a recept videóját, rögtön megtetszett, le is mentettem, aztán pár hét múlva egy hétvégi reggelihez készítettem el a családnak.



Hozzávalók: közepes méretű bagett (én négyet használtam), tojás (én hármat használtam, de ez a bagettek méretének és a töltelék mennyiségének függvényében változhat), 1-2 dl tej (szintén a bagettek és a töltelék mennyigének függvényében), zöldhagyma, sonka, sajt, só, bors.

Elkészítés:
1. A tojásokat a tejjel felvertem, hozzáadtam az apróra vágott zöldhagymás, majd a szintén apróra vágott sonkát. Hozzáreszeltem a sajtot, sóztam, borsóztam, majd az egészet jól összekevertem.
2. A bagettek tetejéről levágtam egy hosszú csíkot, majd a belét is szinte teljesen kivájtam (azért az egyikben hagytam valamivel többet, mert láttam, hogy a töltelékem nem túl sok, viszont tojást vagy tejet már nem akartam hozzáadni).
3. A kikapart bagett-belet is beleaprítottam a töltelékbe, jól összekavartam, majd egy kanál segítségével az üres bagettekbe kanalaztam.
4. Miután megtöltöttem őket, egy tepsibe pakoltam, majd előmelegített sütőben sütöttem meg. Sajnos a videóból nem értettem meg, hogy mennyi ideig ütötte, ráadásul mikor készült, még nagyon nem ismertem az új sütőnket, így a 40 percnyi közép, majd alacsony fokon való sütés kicsi kevésnek bizonyult. legközelebb bátrabban fogom sütni, mert tudom, nem égetem el. :) Viszont még így is nagyon fincsi volt.


Szoktatok hasonlókat készíteni?

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből