2013. május 29., szerda

SAD 15. | Tejszínhabos-epres torta

Az idei szülinapi tortámat hoztam el nektek, mellyel legutóbbi haza látogatásom alkalmával Édesanyám várt rám. Tehát ezt a finomságot nem én, ha Édesanyám (és unokahúgom^^) készítette!
Remekül beleillik a Gionetta által kiírt 15. Süss!Alkoss!Díszíts! témájába, mely ezúttal a "Jaj de jó a habos sütemény!" lett! :)





Az elkészítése nagyon egyszerű: 8 tojásból készített piskótát, ez adta az alapot, a piskóta tésztáját házi eperszörppel áztatta be, de sokan ezt sima cukros vízzel oldják meg.
A krém és a bevonó is ugyanaz, vagyis tejszínhab! :) Anyukám nem tejszínből, hanem Dr. Oetker-es tejszínhabporból szokta készíteni a tejszínhabot, én már próbáltam tejszínből is.^^ Szóval ezt mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. :)
Miután bevonta tejszínhabbal, eprekkel díszítette (máskor felolvasztott zselatinba is bele szokta mártani a gyümölcsöket, de ez ezúttal elmaradt, csak úgy simán ment rá a tortára), majd olvasztott csokit csöpögtetett rá. :)
Nagyon hamar elfogyott. Nem is csoda, hogy ekkora sikere volt, hisz irtó finom volt! :)






Az utolsó képnél a hátteret nézzétek el nekem, de csak a teraszon volt elég fény a normális képhez, ott pedig csak a pokrócon tudtam fotózni. ^^ De legalább passzol a háttérhez. :)

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből