2013. február 23., szombat

Blogkóstoló | 7 forduló: Csirkehúsos tészta

Az előző fordulóban a Sarokkonyhában készült finomság tőlem, most fordult a kocka és én vendégeskedtem náluk, Vikvi, a 7. Blogkóstoló háziasszonya jóvoltából. :)
Amúgy is gyakran nézelődöm a Főzni jó! Sütni még jobb! blogon, hisz ők is csíkiak, mint én, s ha ez nem lenne még elég indok, isteni finom és guszta étkeket mutatnak be. Nehéz is volt a dolgom, de végül ezt a receptet választottam, mert a bentlakás konyhájában is el tudtam készíteni.
Még január végén készült, nézzétek el nekem a majd' egy hónapos késést.

A receptet úgy hozom, ahogy HajniZoli blogján is olvasható, én csupán annyit változtattam, hogy spagetti helyett tésztát, illetve paradicsomlé helyett ketchup + natúr joghurt keveréket használtam, bazsalikom helyett pedig oregánó ment rá, mert csak ezek voltak itthon. :)




Hozzávalók:
1 csom. spagetti
50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2 db piros húsú paprika
2-3 dl paradicsomlé
3 ek olaj
só, bors, bazsalikom
reszelt sajt a tetejére

Elkészítés:
A hagymát, a paprikákat és a húst vékony csíkokra vágtam, a spagettit odatettem főni.
Az olajon a hagymát megdinszteltem, rátettem a paprikát, néhány percet együtt pároltam, majd a hússal együtt a fűszereket is beletettem. Hagytam párolódni, majd a leszűrt spagettivel összekavartam. Rátöltöttem a paradicsomlevet és hagytam egy kicsit rotyogni.
Tálalásnál reszelt sajtot szórtunk a tetejére.


Nekem nagyon ízlett, azóta még egyszer elkészítettem, csak más tésztával. S szerintem még biztos máskor is el fogom, mert pénztárca barátabb, mint a kantin.^^

Köszönöm a receptet!
Jó étvágyat!

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből