2012. augusztus 29., szerda

Recept | Sonkás - sajtos körtesaláta

A múlt heti újságban jelent meg a recept, Ottis egyik receptje, sajnos a blogján nem találtam meg, de egy receptes oldalon fent volt.
Édesanyám nézte ki a receptet, én már ismerem Ottis receptjeit, és azt is tudom, hogy a Csíki Hírlapban az ő receptjei szoktak megjelenni, így mikor Édesanyám szólt, hogy látott egy receptet az újságban és megvette már a hozzávalókat, nem tiltakoztam. :) Sőt, amíg ő a filmjét nézte, el is készítettem. Ő nagyon szerette, repetát is evett belőle. ^^ Én nem mondom, hogy a kedvencem lesz, de ahhoz képest, hogy utálom a zellert, valóban nem volt rossz, majdnem megette egy salátás tállal.^^


Én a recepten egy keveset változtattam, Íme ahogy én készítettem:



Hozzávalók: 
1 db nagyobb körte, 
10 dkg zellergumó, 
1/2 citrom leve, 
10 dkg sonka, 
10 dkg sajt, 
2 dl tejföl, 
1 kk curry krém, de lehet csípős mustár is

Elkészítés: 
1. A körtét és a zellert megmossuk, meghámozzuk és vékony, hosszú csíkokra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük és citromlével meglocsoljuk. 
2. A sonkát és a sajtot szintén hosszú, vékony csíkokra vágjuk és a körte-zeller keverékhez rakjuk. 
3. A tejfölt a mustárral összekeverjük, tetszés szerint ízesítjük és sonkás körtés keverékre ráöntjük legvégül összekavarjuk. 
4. Tálaláskor körteszeletekkel díszítjük.


Vacsorának tökéletes. :D

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből