2012. augusztus 8., szerda

Racept | Panírozott padlizsán

A ballagási bankettünkön ettem először ilyet. Annyira fincsi volt! Azonnal elvarázsolt, szerelem volt ez első találkozásra! ♥
Mikor hazaértem, anyukámnak felvázoltam, hogy mit ettem, mi lehetett benne, addig nem is nyugodtam, míg ki nem tanulmányoztuk, hogy mi is lehetett az a finomság, amit a banketten ettem.
Szerencsére már elsőre tökéletesen eltaláltuk az ízét! ♥ Épp vendégségben volt Tatám és a felesége, Pannika, nekik is nagyon ízlett, így nem is maradt túl sok a fotózáshoz.
Azóta már sokszor elkészült, mindig hamar el is fogy. :)








Pontos mennyiségeket nem tudok írni, mert sosem mértük le.

Hozzávalók: padlizsán, sajt, préselt sonka, tojás és liszt a panírhoz, olaj a sütéshez.

A padlizsánokat meghámozzuk, nem túl vastag, de ne is túl vékony szeletekre vágjuk. A sajtot is felszeleteljük, a préselt sonkát az üzletben szoktuk felszeleteltetni. Ha nagyobb a sonka vagy a sajt átmérője, mint a padlizsáné, nyugodtan el lehet vágni.
A padlizsánt sózzuk, borsózzuk.
Két szelet padlizsán közé teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot.
Ezután lisztbe mártjuk őket. A liszt után felvert tojásba, végül olajban kisütjük őket.

Ennyi az egész. :) Én imádom! :D

Ti próbáltátok már? :) Szeretitek a padlizsánt? hogyan szoktátok felhasználni? Esetleg mi a kedvenc padlizsános ételetek?
Tudtátok, hogy fehér padlizsán is létezik? Ha kíváncsiak vagytok rá, Katánál még képet is nézhettek!

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből