2015. december 30., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} | Ilyen volt 2015


Sziasztok!

Az idei utolsó VKP posztjával. Az az igazság, hogy én teljesen abban a tudatban éltem, hogy idén már nem lesz több, nem is értem, hogyan, hiszen a blogos határidőnaplómba is be volt írva. Így igen csak meglepődtem, mikor Szilvi küldte pár napja e-mailben az új témát és a kódot.

A témát olvasva elmosolyodtam, mert én is terveztem egy hasonló posztot, sőt, mikor rápillantottam a tervezőmre, az is kiderült, hogy pont ezzel a címmel, annyi különbséggel, hogy a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} kategória helyett a Személyesbe került volna, és én január 7-re időzítettem volna (elvégre még van egy nap az évből, bár megtörténhet az alatt! - najó, csak viccelek^^). Természetesen, a már hagyománynak számító Best of bejegyzés sem fog elmaradni. Aki viszont arra kíváncsi, milyen volt számomra ez a csodálatos 2015-ös év, olvasson tovább! :)

Így visszatekintve, nagyon sok minden történt velem az elmúlt egy évben, így úgy döntöttem, egy-két-három hónapos bontásban fogom őket bemutatni. :)

Január-Március
Emlékszem, úgy indultam anno a 2014-es évnek, hogy érzem, ez egy szuper év lesz, teleis tele minden jóval. Aztán borzalmas év lett belőle. Ebből okulva inkább nem viszonyultam sehogy az új évhez, csak azt kértem, ne érjen annyi fájdalom.
Ennek megfelelően is telt az év első fele. A blog szempontjából ez a negyedév volt a leggyengébb: januárban még volt 7 bejegyzés (ebből egyik a Manikűrvadász 2. szülinapja fordulója és összefoglalója), februárban csupán egy szem bejegyzés született, az is a Manikűrvadász 15. fordulójának manikűrje. Aztán márciusban néma csend - legalábbis a blogon.
Tény és való, nem nagyon volt sem kedvem, sem időm a körmeimmel vagy a bloggal foglalkozni. Január végén kezdtünk hozzá a TDK (Tudományos Diákköri Konferencia) dolgozatunknak, és kinyúltak a munkálatok márciusig. Márciusban volt egy esetoldó felkészítő hétvégénk is. A tréner ismerős volt, 2014. dec. 5-7. között is tartitt már nekünk tréninget. Akkor az egyetemen tartottuk, most viszont elutaztunk Szovátára, egy kis panzióba. A munka ellenére is kellemesen telt a hétvége, hisz jó volt a társaság. :)
Nagyon jól esett, hogy ebben az időszakban is kaptam úgy a blogra kommentekent, mint e-mailben és FaceBookon üzeneteket. ♥

Április
Most a változatosság kedvéért, haladjunk a hónap végétől visszafele.^^
27-én volt a szülinapom, ami idén azért is volt különleges, mert nagybátyám is nálunk volt, így együtt ünnepelhettünk: én a szülinapomat, ő a névnapját. Úgy körülbelül április közepén tért vissza a lakkozós kedvem, ez a bejegyzésekben is megmutatkozik. Konkrétan ez a tavaszi manikűr volt az első alkotásom.
A szülinapi beszámolómat itt, az akkor viselt manikűrömet pedig itt tudjátok megtekinteni
 A hónap közepén a lakkozó kedvem is visszatért, az első manikűröm ez a tavaszi volt. Néhány hónapos késéssel a 15. Manikűrvadász összefoglalója is elkészült, s ezután nem sokkal kikerült a 16. forduló felhívása is.
 Április 17-19 között tartottuk a XIV. Csíkszeredai Esetoldó Versenyt, ahol nem csak az idei szervezésből vettem ki jócskán a részem, de két csapat mentorálását is elvállaltam. Kemény három nap volt, de nagyon élveztem. :)
 No de mégsem ezek voltak a legfontosabbak 2015 áprilisában! Előző blokkban említettem a TDKt. Bizony, áprilisban volt a döntő. Paráztunk rendesen, de nagyon szerencsések voltunk, mert a barátaink is ott voltak velünk (ahogy elnéztem a többi szekciót, ez nem mindenhol volt így). Aztán este az eredményhirdetésen volt nagy öröm, ugyanis megnyertük a gazdasági szekciót!


Az év egyik legszebb napja volt! Nagyon boldog voltam! A középső sorban jobb felől van a győztes csapatunk fotója. Mi hárman készítettük a dolgozatot. Nagyon sokat vitáztunk, dolgoztunk és szenvedtünk vele, de minden egyes perce megérte! :)

Május
A blog kicsit fellendült, az előző hónapokhoz képest rengeteg bejegyzés született, köztük a Manikűrvadász 16. fordulójának összefoglalója is és a Tavasz színei kihívás összefoglalója is. A blogon kívül nem sok minden történt: a hónap első felében a próbáltuk kiélvezni, hogy nem kell megfeszített tempóban dolgozni a TDK dolgozaton/előadáson, helyette viszont volt rengeteg projekt, amit be kellett fejezni, aztán jött a szakmai gyakorlat és a vizsgaidőszak.
Egy felkérés is érkezett a Csinifix.hu részéről, készítettek egy vendégposztot a blogomra, illetve én is közzétettem egy tutorialt náluk.
Azért a sok tanulnivaló mellett természetesen szakítottam időt az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjére is. Ez volt az első év, mikor az a versenyző nyerte meg a Dalfesztivált, akinek én is szurkoltam. A már szntén hagyománynak számító beszámolómat itt tudjátok elolvasni: Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Döntő Bella szemével.
Pünkösdkor pedig az egyik magyarországi ismerősöm látogatott meg, neki készült ez a székely színekben pompázó csomózott karkötő, és a blogos profilom mellett létrehoztam egy személyes felületet is az Instagramon.
Május végén új, nyárias ruhát is kapott a blog. Szüksége is volt rá, hiszen az előző frissítés még 2014 őszén volt.

Június
Azt hiszem, az egyik legforgalmasabb hónapom volt!
Éppen hogy lejárt az utolsó vizsgám is, éjjel már utaztam egy kisebb társasággal Budapestre. Nyereményút volt ez, a TDK győzteseknek. 2007 óta nem voltam Magyarországon, így nagyon örültem az útnak! Rengeteg helyen voltunk, nagyon jól szórakoztunk. Ráadásul Cinccel is tudtunk találkozni, másfél napot töltöttünk együtt. ♥

A beszámolót ebben a bejegyzésben érhetitek el.
Hétfőn hajnalban értem haza Budapestről, kedden délután már utaztam is a szakkolis jutalomkirándulásra, Csomafalvára. Gyönyörű helyen voltunk! Kész paradicsom, ahogy mondogattam: a nyugalom szigete. Csodálatos volt!

Beszámolót rengeteg csodás képpel itt érthetitek el.

Július
Ahogy májusban szögletes körömformáról mandulára váltottam, úgy júliusra szépen kihegyeztem. tetszeni tetszett, egész hónapban meghagytam, viszont nagyon hamar kopott a hegyén. Július a kihívások hónapja volt. Részt vettem az Oh Mon Dieu 2015 31 napos körmös kihívásban, sőt, még meg is nyertem az európai nyereményt! Egyáltalán nem számítottam rá, hisz nem is ezért teljesítettem a kihívást. Így nagyon meglepett a egyik szervező lány, mikor e-mailt írt, hogy nyertem. :)

Összefoglaló ebben a bejegyzésben, benne az összes, kihívásra készített manikűrrel
Júliusban finiséhez ért a Nyár színei körmös kihívás is, illetve lezajlott a Manikűrvadász 18. fordulója, melyről rögtön ki is került az összefoglaló. Az összefoglalóval párhuzamosan létrehoztam egy Instagram fiókot a Manikűrvadásznak is, ahova az eddigi össze forduló kikerült néhány manikűrrel.

Július végén fesztiváloztam is, Tusványoson voltam. Rossz blogger módjára nem fotóztam, csak néhány fotó készült, azokat instagramra töltöttem fel (karszalagok, koktél, gyíkocska). Nagyon jól éreztem magam. Ez volt az első alkalom, hogy az összes nap lent voltam (oké, a nulladikról lemaradtam, de akkor nem volt semmi olyan, ami érdekelt volna^^). Ha beszámolót nem is hozhatok, a fesztiválozós manikűrömet legalább meg tudom mutatni. Ebben a bejegyzésben érhetitek el. Én imádtam!

Augusztus
Rögtön városnapokkal kezdődött (nulladik nap este, első nap, második nap). Nagyon szeretem ezt az időszakot, mert ilyenkor késő este, éjjel nyüzsög az amúgy kihalt, öregedő város. Imádom az éjjeli fényeket, a levegőben terjengő illatokat (még a hal szaga sem zavaró - annyira^^), a háttérből dübörgő zenét.
Sajnos a felhozatal évről évre romlik. Tavaly meglepően jó volt, idén viszont szinte minden eddigit alulmúlt. Utolsó nap már nem is maradtunk kint barátnőmmel. A tűzijátékot már itthonról, ablakból néztük.

Még a hónap elején voltam egy napocskára a másik erdélyi fesztiválon, az EMI táborban is. Nem vagyok nagy rockker, viszont itt mindig jól érzem magam. Ráadásul nem véletlenül keveredtem én oda! Legjobb barátnőmmel, Cinccel találkoztam. így ismét együtt tölthettünk egy fél napot!

A képeket és a beszámolót itt érhetitek el! :)
Az egész hónap izgatott várakozással telt. Köztudott, hogy a Kowalsky meg a Vega a kedvenc együttesem. Az egyetlen, ami bármilyen élethelyzetben tudom hallgatni. Viszont 2007 óta, mmióta ismerem és imádom őket, még egyetlen egyszer sem sikerült őket élőben hallgatnom. Viszont augsztusban ellátogattak Csíkszeredába is, így augusztus 29-én részt vehettem életem első Kowalsky meg a Vega koncertjén. ♥♥♥

Élménybeszámolómat itt olvashatjátok.
Imádtam a koncert és az utána lévő rövid kis beszélgetésünk minden egyes másodpercét! Bár számomra vitathatatlanul ez volt az év legjobb napja, azért az augusztus nem csak a koncertből állt. :) Sőt, előtte, még augusztus közepén megkaptam a júliusi OMD kihíváson nyert csomagot - naaagyon sok aprósággal. Emellett lezajlott egy újabb Manikűrvadász forduló, méghozzá a 19-dik, és a nyári körmös kihívás végéhez is elértünk.

Szeptember
A hónap szinte eseménytelenül múlt el.Szinte! Ugyanis az a hatalmas megtiszteltetés ért, hogy ZsebBoszi díjjal tüntetett ki.

Válaszaim itt és itt találhatóak.
Szeptemberben végigcsináltam a már hagyományosnak számító 31 napos körös kihívást, emellett lezajlott a Manikűrvadász 20. fordulója is. Ráadásul utolsó héten az egyetem is megkezdődött. Számomra az utolsó, államvizsgás tanévvel.

Október
A nagy felújítás és felfordulás hónapja. Szeptember utolsó napjaiban fogtunk hozzá a fürdőszoba, konyha és előszoba felújításához: csempézés, szalagparkettezés, meszelés - szóval gondolhatjátok, mekkora volt a felfordulás. Sőt, kb három hétig a nagy szoba lett a nappali, konyha, hálószoba egyaránt. Még szerencse, hogy volt egy ősrégi, árammal működő főzőrezsónk, 3 hétig azon főztünk. 
Azért a nagy felfordulás ellenére a blog szépen üzemelt. A hónapot rögtön a Manikűrvadász 20. fordulójának összefoglalójával kezdtem, ráadásul a LadyQueen webshoptól is felkerestek tesztelésre, véget ért a körömdíszítési technikás kihívás, illetve a blog is őszies külsőt kapott és a ManiCute második születésnapját is megünnepeltük a lányokkal.


November
Az első napokban kikerült a Manikűrvadász 21. fordulójának összefoglalója. Aztán 12-én egy egész napos kiránduláson vehettem részt, Marosvásárhelyre látogattunk egy egyetem PR-es csapatával. Én voltam a kis kakukktojás, egyedüliként vettem részt a gazdasági részlegről. :) A Marosvásárhelyi Rádióhoz, illetve az Erdély TV és Rádió otthonát látogattok meg. Benéztünk a Könyvhétre is, de arra már csak futtában volt időnk. Estére értünk haza. Úgy volt, hogy éjjel én utazom is tovább Bukarestbe, egy konferenciára - amit aztán egy táska szépen meg is hiúsított. Ennek köszönhetően nézhettem másnap, 13-án a német-francia válogatottak mérkőzését. Én is, mint szinte mindenki más a nagy durranásnak petárdát vagy valami hasonlót hittünk. Aztán kiderült, hogy egészen más volt... napokig sokkolt a dolog. Még ma sem tudom felfogni, hogy emberek ilyenre képesek. :(


Azért a hónap vége fele jó dolgok is történtek velem, megérkeztek a tesztcsomagjaim a LadyQueen és BornPretyStore webshopoktól. megszerveztük a Pénzidomár gazdasági vetélkedőt középiskolások számára, esett egy kis hó (kép itt és itt), illetve a hónap utolsó napján a blog is karácsonyi ruhába öltözött.



December
Az év kedvenc időszaka. S bár havazni csak egyszer havazott, ami el is ment két nap alatt és rengetek ZH, projekt is volt, nekem mégis nagyon-nagyon jól telt!
Ebben a hónapban öt kihívásban is részt vettem (ha nem számoljuk az állandó kihívásokat, mint a ManiCute vagy a Manikűrvadász^^), ebből három manikűrös és kettő instagramos. A manikűrös kihívások közül a Karácsony 24 napja és Karácsonyi kihívás összefoglalóját már láthattátok a blogon, itt. A saját kihívásom, a December színei utolsó manikűrje csak a tegnap került ki, így összefoglaló még nincs, viszont aki kíváncsi az elkészült manikűrjeimre, az oldalsávban, a kihívás képe alatt a témák megnevezései a posztok linkjét rejtik. :)
A hónap elején csatlakoztam a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} csapatához, volt egy karácsonyi Manikűrvadász fordulónk, illet sok-sok szépségre tettem szert november és december folyamán.
Ahogy kikaptuk a szünetet, unokatestvérekül elutaztunk a közeli városba, egy másik unokatestvéremhez. Már három éve nem találkoztunk, így nagyon jó volt pár napot együtt tölteni! Az év egyik legjobb hétvégéje volt, amit nála tölthettem, annak ellenére is, hogy megfázással tértem haza, így a karácsonyt náthásan, rudolfosra fújt nózival, majd köhögéssel töltöttem. :D Bár próbáljuk elintézni, hogy még találkozzunk mielőtt januárban visszautaznak a párjával Németországba, sajnos nem valószínű, hogy sikerrel járunk.

Időponton kívül
A Csökkentsd a Várólistádat öt éves fennállása óta idén először sikerült teljesítenem a kihívást, amire nagyon büszke vagyok! Ráadásul nem is az utolsó pillanatban, hanem még a nyáron. :) Természetesen jelentkeztem a 2016-os fordulóra is. Remélem, ismét sikerrel járok majd, bár államvizsga miatt eléggé rezeg a léc.

Idén kétszer is találkoztunk Cinccel, aminek végtelenül örülök. Remélem, ebből a szempontból (is) 2016 ilyen kegyes lesz hozzánk. :)

Úgy érzem, a rengeteg kihívásnak, a tőletek kapott tanácsoknak, pozitív visszajelzéseknek és Radi D munkáinak köszönhetően lakkozás terén is sokat fejlődtem.

Augusztus vége - szeptember eleje időszakban valamikor elpusztult a hörcsögöm. Nagyon sajnáltam és hiányzik is. Azért kilenc évnyi gazdiskodást ne lehet egy-két nap/hét alatt levetkőzni. Nekem még mai napig hetente többször is eszembe jut, hogy "Ni, ez milyen jó lenne hörinek!" vagy "Juj, ezt nagyon szereti!", aztán mielőtt gyűjtögetni kezdek, mindig tudatosul bennem, hogy már nincs rá szüksége. Szomorú dolgok ezek, de azt kell mondanom, hogy jobb így. Az utolsó hónapokban már alig volt a kicsire időm. :(

Hogy vidámabb hangvétellel zárjam a beszámolót, biztos vagyok benne, meséltem már nektek, hogy a könyvelés alapszakkal párhuzamosan végzem a pedagógiát is. Ebben a szemeszterben órát hallgatni voltunk. Szerencsémre én pont a volt sulimhoz kerültem. Annyira jó volt visszamenni! A tanáraim először meglepődtek, hogy mit is keresek ott, aztán már buzdítottak, hogy így tovább. Órák előtt rengeteget beszélgettünk, jó érzés volt, hogy a legtöbben még mindig megismernek, odajöttek, érdeklődtek. :) Szóval nagyon klassz volt! A jövő félévtől viszont icipicit tartok, akkor már nem csak órákat fogunk hallgatni, hanem már i is fogunk néhányat tartani.

Biztos vagyok benne, hogy még vannak dolgok, amiket kifelejtettem, hiszen hosszú és tartalmas év van mögöttem, amiért nagyon hálás vagy Istennek.

Kívánom, hogy minden olvasomnak, blog-barátomnak legalább olyan jó éve legyen 2016-ban, mint nekem volt 2015-ben! Köszönöm, hogy vagytok! ♥


Nem tudom, akadt-e olyan köztetek, aki ezt a szöveg- és képmennyiséget végigolvasta/nézte, de ha eddig eljutottatok, nézzetek be a többiekhez is! És köszönöm, hogy elolvastátok! ♥

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből