2015. november 12., csütörtök

Teszt | Natty körömlakkok - 307, 361, 462, 472

Sziasztok!

Mint azt a legutóbbi haul bejegyzésben említettem, az általam nagyon kedvelt Rapsodi lakkok sajnos már nem kaphatóak nálunk, helyette Natty márkát árusítanak.
Nekem évekkel ezelőtt már volt egy rossz tapasztalatom ezzel a márkával, ezért nem vásároltam eddig, most viszont, a Rapsodi hiányában "rá vagyok kényszerülve", így úgy gondoltam, adok még egy esélyt ennek a márkának.

Az üvegről, csomagolásról, tartósságról szeretnék előbb általánosságban beszélni. Az üveg címkéjén feltüntetett adatok szerint 10 ml lakkot tartalmaz, én nem kifejezetten vagyok oda a csomagolás formájáért, nem a legkönnyebb tárolni, de tény, hogy így is jóval könnyebb, mint a Golden Rose Paris kollekciós lakkokat, vagy az Essence homokóra alakú darabjait - hogy csak kettőt említsek a megannyi formából.
Az ecset... hát ezeknél rosszabb nem is tudom, van-e? Oké, azt aláírom, hogy javultak némiképp a 4 évvel ezelőtti verzióhoz képest, viszont még is is van bőven hova fejlődni. Kissé merev, nem könnyű vele szépen és jól elteríteni a lakkokat, de ami még ennél is borzasztóbb, hogy egyenetlen. Vannak kiálló szálak. Sőt, a rózsaszínnél majd láthatjátok ti is, hogy még normálisan el sem volt vágva - ezt a problémát végül én magam orvosoltam kisolló segítségével.
A lakkok fedésével is vannak problémáim, inkább három réteges lakkok ezek, sőt, ha vékony rétegekkel dolgozunk, néhány esetében akár négy rétegre is szükség lehet. Száradási idejük átlagos, tartósságukkal nekem nem volt gondom.
Persze, most lehet azt is mondani, hogy egy 2.5 lejes (kb 200 Ft, azt hiszem) lakktól ne várjon ennél többet az ember lánya, de az az igazság, hogy a szintén 2,5-es Rapsodinak ez a márka vizet sem vihet. :(


462 - Nude
A Gabrini nude lakkom sajnos már alig használható. Az ő pótlására kerestem árnyalatban hozzá illő nude lakkot. (Akkor még nem vettem észre, hogy ezt a feladatot teljesítettem egy újabb üveg Rapsodi nude lakk vásárlásával - egyszerűen megfeledkeztem a lakkról, most sem emlékszem, hogy azt mikor sikerült beszerezni. Ti szoktatok így járni?)
Nem teljesen sikerült a művelet, mert van némi árnyalatnyi különbség a két lakk között, de el fog fogyni ez az üvegcse is.
Két közepes réteggel már jól fed. Én a lenti képen a középső ujjamon nagyon vékony rétegekkel dolgoztam, ezért ő kapott egy vékony harmadik réteget is, mielőtt elkészítettem rá a manikűrt (amit majd pár nap múlva blogon is bemutatok^^)
A lakk állaga picit fura, olyan sűrű-szerű. Akinek barázdált nagyon a körömfelülete, talán ajánlatos előtte olyan alaplakkot használni, ami ezt picit feljavítja.
A képeken nem tudom, mennyire látszik, de nem krémfinissel rendelkezik,  van egy enyhe csillogása, ami leginkább csak az üvegben tűnik fel, a körmökön nem igazán érvényesül. Sőt, matt fedőlakkal teljesen el is veszik. 




Natty 472 - Sötét rózsaszín
Régóta kerestem már sötétebb rózsaszín árnyalatot, így ő is haza jött velem még szeptemberben, az előző nude árnyalattal egyetemben.

Itt a képről lemaradt a felirat, de a felső képen egy-, míg az alsón két réteggel látható.


Natty 307 - barack
Nagyon régóta keresek halvány rózsaszín lakkot. most mikor rátaláltam, ott figyelt mellette ez a barack szín is, s bár tudtam jól, hogy barack árnyalatom már nagyon sok van, egyáltalán nem tudtam ott hagyni.
Amúgy nagyon jó kis árnyalat, ilyen barackos-nude. Nekem tetszik, csak ha ne lehetne ilyen rosszul kezelni az ecsetet... no meg a három-négy réteg se kifejezetten mellette szól.


Még nem száradt meg teljesen a lakk, mikor hajat szárítottam - a lenyomat meg is maradt.
Natty 361 - halvány rózsaszín
Már régóta kerestem a régi Rapsodi 306 halvány rózsaszín lakkom utódját - azt kell mondanom, még mindig nem találtam meg. :( Persze, szép ez a lakk, én is meglepődtem rajta, mennyire tetszett a körmömön, de picit csíkoz, ráadásul mostanság nem nagyon van időm 3 réteges lakkok száradására várni. :(




Ismeritek a márkát? Van tapasztalatotok vele kapcsolatban?

Szép napot!
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből