2014. december 13., szombat

Kreatív | Szívből, kézzel - avagy sk karácsonyi meglepetések

Sziasztok!

A mai bejegyzés picit más témakörben készült, mint az eddig megszokottak. Nagyon rég nem volt már kreatív poszt, ráadásul a mostani képek már tavaly karácsony óta szerettek volna kikerülni a blogra, így épp eljött már az ideje. :)

Pár olyan apróságot mutatok be Nektek, mellyel szeretteiteket, ismerőseitek lephetitek meg a szeretet ünnepén.



Akik már évek óta követnek, azok tudják, hogy a két legjobb barátnőm külföldön él - legalábbis nekem külföld. ˇˇ Ráadásul az egyikük, Dalmi, december 27-én ünnepli a születésnapját, így minden decemberben küldök neki karácsonyi-szülinapi meglepetést. Nem kell nagy dologra gondolni, hisz diákbüdzséből nem futja sokra, a postaköltség is szépen elvez belőle, de egyáltalán nem ez a fontos. Leírhatatlan az az öröm, amit akkor érzek, mikor barátnőm ujjongva írja az üzenetet, mennyire sikerült meglepnem.

2011-ben kedvenc sorozatunk ihlette könyvjelzőt küldtem neki. Általában nem szoktam két mintát többször megcsomózni, pláne úgy, hogy ez egy egyedi, saját tervezésű minta volt, de most kivételt tettem, így legalább iker-könyvjelzőink vannak. :) Aztán egy filc dísz is került a csomagba - életem első filc alkotmánya. Egy pár fülbevaló és képeslap is utazott. Ide kattintva olvashatjátok el a bejegyzést.

2012-ben Kolozsváron voltam koliban, így csak két filc díszt tudtam készíteni, viszont azt hatalmas szeretettel.  No meg persze a kézzel készített képeslap is ott lapult a csomagban, a kézzel rajzolt leérpapír ekkor már elmaradt. Ide kattintva nézhetitek meg a díszeket.

És el is érkeztünk a tavalyi évhez, mikor a képeslap mellé már körömmatricák kerültek. Életem első matricái voltak, izgultam is rendesen, de szerencsére épségben megérkeztek Nővérkémhez. :) A matricák mellé újabb kézzel készített díszeket küldtem, ezúttal kartonból. nekem nagyon-nagyon tetszettek.



Az első képen lévők a tavalyi karácsonyi nyereményekkel vándorolt új gazdához, a második képen lévőket pedig a barátnőm kapta meg. :)
Az elkészítésük pofon egyszer, csak színes kartonra és fehér papírra van szükség. Sablont pedig az Internetről lehet letölteni. Innen pedig megy minden, mint a karikacsapás: karton hátára rárajzolni a sablont, kivágni, fehér papírból - vagy akár másból is - címkét ragasztani. Ha van olyan ollónk, ami szép mintát vág, hát használjuk azt is bátran! Nekem tavaly még nem volt, ezért vetettem be végül glittereket és a lyukasztóból kicsent színes papírköröcskéket. :) A szöveget filccel írtam fel, mert nem akartam nagyon giccsesre, a glitter miatt számomra már túl sok lett volna, ha a szöveget is csillámos vagy egyéb színes tollal írom.
A végén pedig egy ezüst szálat - vagy ha ez nincs, sima cérnát - belefűzünk egy vékony tűbe, és azzal lyukasztjuk át a kötőt. Csomót kötünk rá és már kész is vagyunk. :) Egyszerű, mégis mutatós, akár gyerekekkel is el lehet készíteni. A címke helyébe közös fényképet, emlékeket is lehet ragasztani. A variációk tárháza kifogyhatatlan.

Őszintén szólva,még fogalmam sincs, hogy idén mit készítsek Nővérkémnek, pedig most már nagyon-nagyon sürgősen nem csak el kéne döntenem, de el is kéne készítenem. :) De ígérem, ha kitaláltam, arról is írok majd bejegyzést.

Ha kíváncsiak vagytok a 2011-ben készített sk képeslapjaimra, kattintsatok ide.

"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből