2013. április 21., vasárnap

Blogkóstoló 8. | Almás-csokis palacsinta

Hanit az Ízemlékek blog szerzőnőjét érte az a megtiszteltetés, hogy a 8. Blogkóstoló háziasszonya lehetett. Én a sorsoláson Flóra, Ízek és élmények blogját kaptam. Nagyon megörültem, mert tőle már rengeteg receptet lementettem, épp itt  volt az ideje, hogy kipróbáljak egyet.
Mivel volt romlásnak indult almám, és palacsintát is rég nem készítettem, végül a választásom az almás-csokis palacsintára esett. :) A receptet is tőle hozom a Tovább után! :)



Hozzávalók
225 g liszt
1,5 tk sütőpor
50 g cukor
1 tojás
20 g olvasztott vaj (én oljat használtam^^)
300 ml tej
1 alma
50 g csokoládé



Elkészítés
1. Az almát lereszeljük, a csokit apróra vágjuk.
2. A lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást, a vajat, és a tejet összekeverjük.
3. Az almát és a csokit a masszához keverjük.
4. Egy serpenyőbe kevés olajat vagy vajat teszünk, és felmelegítjük. Minden palacsintához 1 evőkanál masszát töltünk a serpenyőbe, és kerek tésztát sütünk belőle.
5. A palacsintákat néhány percig sütjük, amíg a felszínükön hólyagok képződnek. Akkor megfordítjuk őket, és a másik oldalon még 1 percig sütjük.



Én az almát a kis reszelőn reszeltem le, a tésztában észre sem vevődött, csak a csoki. :) Amúgy nagyon fincsi volt, nekem ebből az adagból pont 20 darab lett, de az elsőkhöz túl sok és erős masszát használtam, így ha 32 nem is, mint Flóránál, de 25 biztos lett volna belőle. Meg az is igaz, hogy a végére már annyira meguntam a sütögetést, hogy majdnem kétszer akkorákat készítettem. ^^
De nagyon fincsi volt, jól esett! :)

Flóra, köszönöm szépen a receptet! :)

Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből