2012. október 4., csütörtök

Tutorial | Így használd az inlinkz.com link-feltöltőt

No, elkészült a képes leírás is, hogy hogyan tudjátok feltölteni a linkeket. Gyorstalpalót már olvashattatok a Halloween Kihívás első napjának bejegyzésében.

 1. Rákattintasz az "Add your link"-re. Előjön még 3 rubrika.


 2. Másold be a linket/bejegyzésre mutató linket, vigyázz, hogy ne a blogod címét add meg, mert akkor csak a blogodra irányít majd, nem a kívánt bejegyzéshez.
A blogbejegyzésed linkjét többféleképpen megkaphatod:
a) Rákattintasz a fejlécedre vagy a fejlécedül szolgáló címre, a lényeg az, hogy előhozza a blogod főoldalát (esetemben, a vaniliamamor.blogspot.ro), de akár be is pötyögheted a címet. Ekkor addig görgetsz le, amíg meg nem találod a kívánt bejegyzést, és jobb egérgombbal rákattintasz a címre, majd a "link címének másolása" vagy valami hasonlóra. De akár rá is kattinthatsz a címre, és akkor megnyitja neked a bejegyzést, így fentről is ki tudod másolni a címet (esetemben a http://vaniliamamor.blogspot.ro/2012/10/halloween....)
b) Kikeresed az archívumból a bejegyzést, és ugyanúgy "link címének másolása" vagy rákattintva megnyitod é felülről másolod ki a címet.
c) Az Irányítópultnál, a bejegyzésekre mész, kikeresed a kellő bejegyzést, majd rákattintasz a "Megtekintés" gombra, majd fentről kimásolod a címet.

3. A név. Vagy cím. Én a nyári kihívásnál például a nevem mellé az adott nap témáját is odaírtam, de ez itt nem szükséges, hisz minden témára új kódot használunk. :)

4. megadod az e-mail címed. (Nem küldnek semmit, szal zaklatástól nem kell tartani.)
5. Rákattintasz a "Next step" gombocskára.
6. Kis képek fognak megjelenni, már csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod, melyik miniatűrjét szeretnéd, hogy megjelenjen. Ha kiválasztottad, akkor a kiszemelt kép alatti "Select" gombocskára kell kattintani.

És már kész is! :) Néha előjön egy twitteres valami is, de azt simán ki lehet hagyni. :))

És akkor hogyan tegyünk be egy ilyen link-gyűjtőt a posztunkba?
Ezt egy kód segítségével tudjuk betenni. A Halloween Kihívás kódjait mindig az adott nap bejegyzésben mutatom meg.
Fontos, hog ez egy HTML kód, tehát mikor a bejegyzésünketet megírtuk, és már csak a kódot kell a végére beszúrni, kapcsoljatok át "Írás" módról "HTML" módra (bal felső részen), akkor görgessetek le, és a bejegyzés legaljára copy-paste módszerrel illesszétek be a kapott kódot.
Ennyi az egész. :)

Remélem, tudtam segíteni.
Bella
"Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál. " P.S. I love you c. filmből